Valmentajat kouluttautuvat

(30.11.2019) I-tason valmentajakoulutus käynnistyi lauantaina Kaarinassa.

Kuusi valmentajaa Ura Basketista

Viikovaihteen ensimmäisen koulutusjakson 15 kurssilaisesta kuusi kuuluu oman seuramme valmentajakaartiin. Kouluttajana toimii Petka Lehtinen.

Ensimmäisen koulutusviikonlopun aiheina ovat muun muassa koripalloharjoituksen suunnittelu ja arviointi, alkulämmittely ja jäähdyttely, hyökkäys- ja puolustusmalli ja niiden harjoittaminen, lasten urheilun perusteet, itseilmaisu ja vuorovaikutustaidot sekä valmentajana kehittyminen.

Koulutuskokonaisuus jatkuu kevätkaudella. Silloin teemoina ovat taidon oppiminen ja opettaminen sekä fyysis-motorisen harjoittelun perusteet koripallossa. Lisäksi I-tason tutkintoon kuuluu 15 tuntia vapaasti valittavia lisäopintoja.

Koulutusjärjestelmä

Koripalloliiton koulutusjärjestelmässä valmentajat suorittavat I-tason jälkeen II- ja III-tason tutkinnon. IV-tason koulutus eli Valmentajan ammattitutkinto suoritetaan urheiluopistolla. Korkein eli V-tason tutkinto on mahdollisuus saavuttaa ainoastaan Jyväskylän yliopiston liikuntabiologisten opintojen kautta.

Kimmo Vyyryläisellä on seurassamme ainoana valmentajana IV-tason tutkinto. II- ja II-tason suorittaneita valmentajia meillä on useita. Lisäksi valmentajamme jakavat osaamistaan seuramme sisäisissä koulutuksissa sekä alueen valmentajaverkoston tapaamisissa. Tämän päälle tulevat teemaseminaarit kotimaassa ja ulkomaillakin.

Ura Basket kiittää ahkeria valmentajiamme arvokkaasta työstä lasten ja nuorten hyväksi!

Yhteistyössä