Valmistautuminen tulevaan kauteen on alkanut

(17.5.2019) Meidän joukkueemme varmisti huhtikuisissa karsintapeleissä suoraan kahdella voitolla Bisonsista jatkopaikkansa Korisliigassa. Sen myötä on seurahistorian mestaruussarjan toisen kauden suunnittelu ja joukkueen muodostaminen ottanut seuraavan askeleen.

Palotie jatkaa liigajoukkueen peräsimessä

Divari A:n kynnyksellä solmittu 2+2-vuotinen sopimus Kristian Palotien kanssa jatkuu. Palotielle valmentajauran toinen kausi Korisliigassa tarkoittaa debyyttikauden oppien hyödyntämistä.

– Meillä taisi olla historiallisen huono onni, sillä loukkaantumisia oli järkyttävän iso määrä. Vaikka minimitavoitteemme oli sarjapaikan säilyttäminen, ja se saavutettiin, oli kausi kuitenkin monella tapaa pettymys, toteaa Palotie. Nyt pitää osata katsoa eteenpäin ja jatkaa jo parin vuoden aikana tehtyä hyvää työtä, ja samalla oppia menneistä.

Oppirahat on maksettu, ja valmennus ja taustaorganisaatio ovat valmiita tekemään korkeimman sarjatason vaatiman työn. Krisun kaudelle 2019–2020 asettama tavoite lupaa yleisölle hyvää: pitää pärjätä jokaista liigajoukkuetta vastaan. Seuraavalle tasolle siirtyminen edellyttää vaatimusasteen nostamista. Valmennukselta ja pelaajilta on odotettavissa tiukkaa asennetta ja ammattimaista otetta tekemiseen.

Miikka Luosmaa ja Marius van Andringa Uraan

Jo päättyneellä kaudella ensiesiintymisensä Ura-paidassa tehnyt Miikka Luosmaa jatkaa meidän joukkueessa 1+1-vuotisella sopimuksella. Vaikka pelit jäivät ikävän sormivamman takia vain kolmeen, ennätti hän lyhyessä ajassa osoittaa vahvuutensa. 204-senttinen sentteri myös valloitti kotiyleisön sydämet periksiantamattomuudellaan.

– Uskon tähän seuraan ja tähän joukkueeseen. Haluan auttaa Ura Basketia ottamaan seuraavan askeleen, ja haluan ottaa sen myös itse pelaajana, kertoo Miikka.

Takamiesosastoon on rekrytoitu viiden kauden Korisliiga-kokemuksen omaava Marius van Andringa. Tarkkakätinen van Andringa pelasi päättyneellä kaudella Korihaissa täydet 40 ottelua 28 minuutin keskiarvolla, upottaen kolmoset 35 % tarkkuudella. Pistekeskiarvo hänellä oli 13,7.

– Sopimusneuvottelut hoidettiin seuran puolesta todella hyvin ja se vakuutti minut. On ilo tulla Uraan!, sanoo Marius.

Myös Palotie iloitsee kevään pelaajauutisia.

– On mukava saada joukkueeseen mukaan pelaajia, joilla on juuri oikeanlaista kokemusta ja tietoa, jota tulemme tarvitsemaan kasvutarinamme seuraavassa luvussa, kommentoi Krisu. Miikka on valtava moottori joukkueen tekemisessä. Hän tuo johtajuutta ja näkemystä kaikkiin osa-alueisiin, ja on erittäin arvokas voimavara meille.  

– Marius oli viime kaudella yksi kolmesta parhaasta kotimaisesta omalla pelipaikallaan, kommentoi Palotie. Hänen määrätietoisuutensa ja tahtonsa kehittyä tekee hänestä erinomaisen pelaajan meille.

Ura Basketilla on voimassa olevat sopimukset lisäksi Ville Hännisen ja Joona Airenteen kanssa. 

Miikka Luosmaa

Marius van Andringa

Tagged under

Yhteistyössä