Vanhimmat juniorimme jatkoivat SM-mitaliputkeaan!

(29.3.2017) Tänäkään vuonna ei kotiseuramme jäänyt ilman SM-mitaleita, kun vanhimmat ”juniorimme” eli M55-joukkue, onnistui kotiuttamaan pronssimitalit monitahoisen kauden jälkeen.

26.3.2017 Ura Basket M55 – KFUM 79 – 59

Viime sunnuntaina varttuneen miesjoukkueemme vastustajaksi Hovirinnan kotiluolaan saapui helsinkiläinen KFUM, joka oli tullut hakemaan helppoa voittoa. Voiton kautta hesalaiset olisivat päässeet vielä uusintaotteluun kultamitaleista. Oman M55-joukkueemme mahdollisuudet mestaruuteen menivät jo joulu-tammikuun vieraspelikiertueella, kun emme saaneet täyttä kokoonpanoa lähinnä opiskelu- ja työmatkaongelmien takia.  Kevätkierroksella tilanne hetkeksi helpottui, mutta sunnuntaiseen peliimme iski taas sama ongelma: laajasta rosteristamme vain seitsemän pelaajaa pääsi paikalle.

Liian tehokas alkuverryttely kostautui

KFUM puolestaan saapui tärkeään otteluun täydellä kymmenen miehen joukkueella. Liekö liian tehokas alkulämmittely kuitenkin himmentänyt vieraiden pelisuoritusta, koska he eivät oikein missään vaiheessa päässeet tosissaan haastamaan M55-joukkuettamme.

Ottelu lähti liikkeelle suhteellisen tasaisena. Ensimmäisellä puoliskolla KFUM vielä onnistui pysäyttämään hyökkäyksiämme, ja pitkälle tauolle mentiin lukemissa 33 – 28.  Toisen puoliajan alkaessa KFUM yritti vielä päästä mukaan peliin, mutta jakson alkuhetkien jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue. Kolmas jakso olikin meidän lukemin 27 – 9. ja peli oli siten käytännössä ratkennut.

Neljäs jakso oli meiltä enää järkevää pelin jäädytystä. Pitkän linjan uralaiset Reijo Lehtola ja Jari Suomi toivat palloa ylös ja pitivät hyvällä heittopelillään KFUM:in kaukana voittotaistelusta.  Ilmojen valtias molemmissa päissä kenttää oli liki 60 miesten maaottelun Petteri Voutilainen, joka sulki ilmatilan helsinkiläisten lähentelyiltä.

Pelaavassa kokoonpanossa oli liki koko ottelun myös vahvan Ura-taustan omaavat selkävaivainen Rainer Pietinhuhta (pelasi kuitenkin valtaosan pelistä) sekä Juha ArtukkaTarmo Meras ja Timo Vaittinen antoivat hyvin lepohetkiä lähes koko peliajan taistelleelle viisikollemme.

Mahtava joukkuepuolustuksemme vei vastustajan kolmoslingoilta tilan pois. Näin vieraiden Sairanen ja Autere jäivät ainoastaan 6 ja 12 pisteeseen.  KFUM vaarallisin olikin turkulaistaustainen Tom Fagerström, joka pääsi 24 pisteeseen.

Oman joukkueemme pisteet jakautuivat seuraavasti: Suomi 28, Lehtola 23, Voutilainen 11, Artukka 11, Meras 4 ja Vaittinen 2.

Vastustajan yritykset pysäyttää joukkueemme käy hyvin ilmi virhetilastossa, johon KFUM sai 22 merkintää oman joukkueemme jäädessä kymmeneen rikkeeseen.  Erityisen hyvin sunnuntaina onnistui Suomen Jari, joka tahmean alkukauden jälkeen sai viimein tähtäimensä kohdilleen ja hassutti muutenkin vastustajaa mennen tullen.

Vähemmän jalkoja, enemmän järkeä

Toki ikä on meidän ”junnuporukallemme” tuonut vuosien myötä kentälle hieman raskaampaa liikehtelyä ja loivempia kaarroksia, mutta pelin järkevyydessä, puolustustyöskentelyssä, kommunikaatiossa sekä pallosta huolenpitämisessä olisi tämän ottelun perusteella monella nuoremmalla joukkueella kyllä oppimista.

M55 pelaa kauden viimeisen ottelunsa sunnuntaina 2.4.2017 Hovirinnassa ToPoa vastaan. Sarjasijoituksiin tällä pelillä ei enää ole merkitystä.

M55 joukkueen lisäksi seurassamme on keskusteltu laajemminkin varttuneempien joukkueiden saamisesta mukaan ikäkausiurheiluun.  Osallistumismahdollisuuksia olisi 35-, 40-, 45- ja 50 -vuotiaitten sarjoihin.  Jos kiinnostuit asiasta, ota yhteyttä Juhaan, basketjuha@gmail.com

Pronssijoukkue maireana. Kuvasta puuttuvat Petteri Voutilainen, Jari Suomi sekä Kari Valtanen.

Ura-perhe lämpimästi onnittelee pronssimitalistejamme!

Yhteistyössä