Vauhti loppui Kobria vastaan

(2.3.2019) Paluu kotipesäämme Monnarille alkoi hyvällä intensiteetillä, mutta toisella puoliajalla Kobrat ryntäsivät voittoon väkevällä suorittamisella.

2.3.2019 Ura Basket vs Kobrat 79 – 94 (20-18, 26-30, 14-24, 19-22)

Tuttu kotisali sekä yleisön äänekäs kannustus toi heti ottelun alkuun lisäbuustia edustusjoukkueemme otteisiin. Puolustus oli aggressiivista ja hyökkäyksessä pallo liikkui mallikkaasti. Lapualaiset olivat myös alusta alkaen valmiita fyysiseen otteluun. Molemmissa päissä kenttää sai vääntää oikein urakalla varsinkin levypallotilanteissa, eikä kovilta kontakteilta vältytty.

Ville Hänninen käytti heittopaikat tehokkaasti keräen 13 pistettä

Toisessa erässä Jesse Perry (13/9) repi useamman hyökkäyslevypallon, jolla saatiin uudet mahdollisuudet laittaa palloa koriin. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla sillä viisi pelaajaa ylsi lopulta kaksinumeroisiin pistelukuihin. Aleksi Akpaso (10/3) oli puolustuksessa väkivahva. Kobrilta jenkkivahvistukset tekivät kerta toisensa jälkeen vahvoja 1vs1 suorituksia, joilla peli pysyi tasaisena. Peli oli viihdyttävää sekä vauhdikasta. Puoliajalle mentiin tasaisessa tilanteessa 46-48.

Kolmannen erän alkupuolisko oli molemmilta joukkueilta hurlumhei-palloa, kun peliväline poltteli näpeissä. Menetyksiä tuli putkeen molemmilla joukkueilla, eikä pallo tahtonut löytää oikeaa osoitetta. Kotijoukkueen hyökkäykset päättyivät monesti vaikeaan heittoon ja vapaaheitotkin kilahtelivat rautoihin. Kobrat repäisivät erän loppuun jo pientä puskuria, kun taululla oli lukemat 60-72.

Mikael Sandberg teki kovaa työtä puolustuspäässä joukkuekaverien tukemana

Neljännen erän alkuun kentälle astui määrätietoinen Ura Basket. Perryn ja Stephen Croonen (18/4/4) nopeat korit pakottivat Kobrat ottamaan aikalisän. Taktiikkapalaveri ei kuitenkaan tuottanut tulosta, sillä kotijoukkue repi levypallon ja rankaisi taas toisessa päässä. Tilanne 66-72 ja kotiyleisö löi tahtia kannustushuutojen saattelemana. Valitettavasti lapualaiset tekivät oman ryhtiliikkeensä ja iskivät nopeasti seitsemän pinnaa lisää taululle ja ero oli taas 13 pisteessä. Tämän jälkeen Kobrat eivät hellittäneet otetta ja ero pysyi koko loppumatsin ajan yli 10 pisteessä. Voitto ja sarjapisteet matkasivat Lapualle. Lapualaisten parhaat pistemiehet olivat pari ilmavaa donkkia iskenyt Zane Waterman (23/6) sekä monipuolinen Larry Anderson (18/13).

Miikka Luosmaa debytoi Ura-paidassa

Miikka Luosmaa pääsi debytoimaan kaarinalaisyleisön edessä ja urakoi reilussa 12 minuutissa 6 pistettä. Eilen ekat treenit joukkueen kanssa, joten nopealla aikataululla piti hypätä liikkuvaan junaan. ”Ei sellainen debyyttiottelu kuin olisin toivonut”, Miikka kuittasi lehdistötilaisuudessa. Uskomme kuitenkin, että Miikka pääsee kunnolla vauhtiin mitä enemmän saa treenejä joukkueen kanssa!

Päävalmentajamme Kristian Palotie antoi tunnustusta vastustajalle: ”Kobrat on erilainen kuin mikään muu jengi tässä sarjassa. Heidän vahvuus on puolustus ja vaihtava puolustus on ollut meille hankala asia murrettavaksi. Toisella puoliajalla he vähän sekoittivat puolustustaan ja etenkin skriinien ali meneminen vaikeutti meidän pelaamista valtavasti.”

Kautta on kuitenkin vielä jäljellä ja otteluohjelma on hieman armollisempi, joten vielä on aikaa viilata asioita kuntoon. ”Hyvät hetket olivat hyviä, mutta sitten ne huonot hetket ovat vastapainoksi edelleen hirvittäviä”, Kristian summasi lopuksi.

#MeidänJoukkue pelaa seuraavan kotiottelunsa keskiviikkona 6.3. klo 18.30 Kupittaan palloiluhallilla, jolloin vastustajaksi saapuu Tampereen Pyrintö. Tervetuloa!

Yhteistyössä