Ville toi Pantterin Kaarinaan

(21.6.2016) Ura Basketin kasvatti Ville Kaunisto, 34, muisti tiistaina vanhaa kotiseuraansa hienolla tavalla tuomalla Kaarinaan näytille Suomen mestaruuden kunniaksi voittamansa komean Pantteri-patsaan.

Tärkeät juuret

Ville arvostaa korkealle kotiseuransa sekä juniorivalmentajiensa merkityksen omalle pelaajauralleen.

”On hienoa, että koripallo on ymmärtänyt tuoda esiin ensimmäisten valmentajien ja juurien merkityksen. Jos en itse olisi junnuna nauttinut koriksesta, se harrastus olisi loppunut siihen. Oli hienoa, että junnuvalmentajani Lauri Pensamo ja Jani Rokala olivat tänään täällä paikalla. He valmensivat minut junnu-urani huipennuksena A-poikien Suomen mestariksi. Kova saavutus kavereilta, jotka tekivät sen aivan vapaaehtoispohjalta”, Ville kiittelee kauniisti.

ESC_0826

”Seuran tehtävä on luoda turvallinen ympäristö, jossa voi kehittyä ja jossa on hyvä olla. Se on vähän niin kuin perhe. Koko oma perheeni viihtyi tässä Ura-perheessä. Minulla oli hyvä olla. Ura tarjosi minulle hyvän ympäristön. Ilman sitä minusta ei olisi tullut pelaajaa”, Ville painottaa.

”Seura tukee, auttaa ja luo menestymisen mahdollisuuksia. Seuran vastuuna on pitää huolta nuorista ja luoda heille hyvä ympäristö, jossa viihtyy. Jos nuori itse haluaa huipulle, hän sinne pääsee, mutta se vaatii ihan hirvittävästi duunia.”

”Eihän Uraa seurana pidä kuitenkaan mitata sillä, kuinka monta huippupelaajaa se on tuottanut. Ne ovat hienoja juttuja ja bonuksia. Pantteri-patsasta on tietysti kiva tuoda näytille tänne junnuleirille, mutta se ei ole seuratoiminnan mittari. Mittari on se, onko lapsilla seurassa hyvä olla”, Ville jyrähtää.

ESC_0793

Kapteenin painava vastuu

Villellä oli kuluneella kaudella Kouvojen kapteenina erittäin iso rooli.

”Meillä oli tällä kaudella poikkeuksellisen hyvä ryhmähenki. Olimme hyviä ystäviä keskenämme eikä joukkueemme sisällä ollut minkäänlaisia kuppikuntia”, Ville nimeää mestarijoukkueensa suurimmaksi vahvuudeksi.

”Valmentajamme Jyri Lehtonen antoi minulle kapteenina ison roolin joukkueemme johtamisessa. En ole ikinä eläissäni nähnyt näin paljon vaivaa minkään joukkueen tai seuran puolesta. Henkinen selkäreppu oli tässä suhteessa välillä aika painava, sillä suhtauduin tehtävääni tosissani. Totta kai kokemukseni kansainvälisistä piireistä helpotti eri kulttuuritaustaustasta tulevien ihmisten yhteen tuomista ja ymmärtämistä.”

”Haluan, että Kouvojen joukkue on jatkossakin positiivinen kaupungin keulakuva ja paljon enemmän kuin vain urheiluseura. Ottelutapahtumamme tulee tuottaa ihmisille hyvää fiilistä, ja seuran täytyy merkitä jotakin suurempaa kuin vain tulokset”, Ville visioi.

Susijengi antanut paljon

Ville palasi nelisen vuotta sitten uudestaan miesten maajoukkuetoimintaan mukaan. Viime kesänä hän edusti Suomea Ranskan EM-kisoissa.

”Susijengiin kuuluminen on ollut minulle huikea juttu, kultaakin kalliimpi kokemus. On kuitenkin myönnettävä, että maajoukkuekesät ovat olleet todella rankkoja. Yksi kesä maajoukkueessa vastaa kahta kautta seurajoukkueessa”, Ville huokailee.

”Joka ikinen harjoitus maajoukkueessa vastaa tehoiltaan Korisliiga-peliä. Stressitasot ja kilpailutilanne on treeneissä hurja, ja vastassa on tietysti aina Suomen parhaat pelaajat. Paljon se on ottanut ja paljon se on antanut. Päävalmentaja Henrik Dettmannin kanssa olen nyt sopinut, että tänä kesänä pistän kroppaa kuntoon ja katsomme tulevaisuutta sitten sen jälkeen. Kotikisat ovat edessä kesällä 2017 enkä tule antamaan paikkaani nuoremmille ilmaiseksi”, Ville lupaa.

Ura Basket iloisena kiittää Villeä vierailusta ja toivottaa paljon menestystä tuleville vuosille!

ESC_0818

Yhteistyössä