Vilppaalla rautainen rutiini

(28.12.2018) Sarjakärki Salon Vilpas ei antanut #MeidänJoukkueelle yllätysmahdollisuutta perjantai-illan pelissä. Tasaisen avauspuoliskon jälkeen isännät kiihdytttivät komeasti karkuteille ja voittoon.

28.12.2018 Salon Vilpas – Ura Basket 92 – 67 (25 – 25, 20 – 17, 27 – 7, 20 – 18)

Ottelun avauspuolisko oli viihdyttävää koripalloilua. Molemmat joukkueet tarjoilivat runsaslukuiselle yleisölle näyttäviä sommitelmia sekä upeita yksilösuorituksia. Pitkällä tauolla Vilppaan johto oli kolme pistettä.

Doug Wiggins (4/4/3s) syötti palloa hyvin eteenpäin.

Tyrmäävä kolmas erä

Kolmannen jakson alku oli meikäläisille murheellinen. Kolme ensimmäistä pallonhallintaa päättyi halpaan pallonmenetykseen, jotka Vilpas kuittasi vastakkaisessa kenttäpäädyssä nopeilla koreilla. Ero repesi yhtäkkiä yhdeksään pisteeseen. Tästä tyrmäyksestä emme enää toipuneet, vaan hävisimme jakson tylysti 20 pisteellä. Päätösneljänneksellä peliaika palloteltiin puolivaloilla loppuun.

Kolmas jakso on kauden mittaan usein ennenkin osoittautunut meille hankalaksi. Fokus ja jalat tuntuvat pitkän tauon aikana jäävän jotenkin koppiin. Tähän pulmaan on löydettävä ratkaisu.

Avery Woodson (9/1/3s/2r) oli tiukassa vartioinnissa.


#MeidänJoukkue käymistilassa

Oma joukkueemme on ollut pitkin syksyä käymistilassa loukkaantumisten ja pelaajaliikenteen johdosta. Uusien pelaajien sisäänajaminen vie aina aikaa ja puuttuvien pelaajien paikkaaminen on pakottanut valmennusjohtomme keksimään taktisia kikkoja ottelusta toiseen. Runkosarjaa on kuitenkin pelattu vasta vajaa puolet, joten joukkueemme tulee varmasti kevään mittaan näyttämään todellisen osaamisensa.

Vilpas on isokoinen ja laadukas joukkue. Terveenä pysyessään se on tämän kauden mestarisuosikki numero yksi. Perjantai-iltana salolaiset juoksivat kuvionsa täsmällisesti ja tukkivat tehokkaasti pääsyn omalle puolustuskorilleen.


Rannikko ihastutti


Vilppaan Teemu Rannikko (5/5/7s/2r) ihastutti jälleen maukkailla syötöillään.

Brandon Taylor (21/7) heitti tarkasti.


Eldar Skamo (14/8) oli #MeidänJoukkueen paras.

Fiifi Aidoo (12/10) ajoi vahvasti korille.

Trey Niemi (7/1) pelasi jälleen pirteästi.

Steven Croone ja Karachi ”Soma” Edo olivat perjantaina jo mukana alkuverryttelyssä, mutta eivät vielä pelanneet. Croone on edelleen toipilas ja Edon pelilupa ei saapunut ajoissa Amerikasta. 

Tilastojen kertomaa

Vilpas voitti pallonhallinnat 97 – 88

Vilpas voitti Pisteet par pallonhallinta 0,95 vs 0,76

Vilppaan menetysprosentti oli pinempi 7,2 vs. 20,5

Vilpas voitti pisteet menetyksistä 22 – 6

Vilpas voitti koriin johtaneet syötö 24 – 10

Vilpas voitti vaparipisteet 15 – 7


Krisun kommentit

”Onnittelut paremmalle joukkueelle. Kolmannella neljänneksellä he näyttivät meille kaapin paikan. Meininki oli taas Salohallissa aika huikea ja fanien toimesta tuli sopivaa huutelua. He tuovat valtavasti energiaa ja siitä iso peukku”, Ura Basketin päävalmentaja Kristian Palotie mainitsi ottelun jälkeen lehditötilaisuudessa.

”Ison miehen puute sekoitti ihan äärettömästi, koska elin siinä uskossa, että meillä olisi toinen iso pelaaja tänään. Ei pysytty konseptissa ja ainoa tapa, millä pystyisimme pärjäämään, on olla inhottavampia, aggressiivisempia ja nopeampia. Kaikki tämä katosi täysin kolmannella jaksolla ja se oli ehdottomasti Vilppaan hyvyyttä. Meidän prosessi on vielä pahasti kesken.”

#MeidänJoukkueen matsit jatkuvat jo sunnuntaina 30.12. Silloin kohtaamme Salon Vilppaan uudelleen, nyt Kupittaan palloiluhallissa kello 17.00.

Tervetuloa taas vauhdikkaan korisviihteen pariin!

Kuvat: Ville Vuorinen

Yhteistyössä