Vilppaan Riku Laine hakee peliaikaa myös Ura Basketista

(12.6.2017) Salon Vilppaan Korisliigamiehistöön kuuluva Riku Laine, 20, pelaa tulevalla kaudella joitakin otteluita myös 1A-divaria Ura Basketin riveissä. Nuorena pelaajana Rikulla on nimittäin oikeus ns. rinnakkaislisenssin turvin edustaa kahta eri sarjatasolla pelaavaa joukkuetta.

Vilppaalla kivikova liigamiehistö

Riku Laine, 197 cm, voitti viime kaudella SM-hopeaa Salon Vilppaan paidassa. Peliaika viikinkien kivikovassa liigamiehistössä jäi kuitenkin vähäiseksi. Niinpä Riku haki peliminuutteja 1B-divarista PeU-Basketin joukkueessa. Siellä pisteitä kertyi komeasti 22,9 ja levyreitäkin 8,6 ottelua kohden.

Vilppaan ja Rikun ehdoilla

”Neuvottelut Vilppaan managerin Antero Jokisen kanssa sujuivat nopeasti ja helposti. On kiva huomata, miten Vilppaalla on tahto kehittää nuoria pelaajia eteenpäin. Mikäli peliminuutit liigassa jäävät vähäisiksi, heille tarjotaan mahdollisuus saada peliminuutteja muualla. Vilppaalla on farmisopimus Perniön miesten 1B-divisioonan joukkueen kanssa, mutta päävalmentaja Joonas Iisalo on Rikun kohdalla todennut, että hän tarvitsee ensi kaudella astetta kovempia pelejä.”, Ura Basketin edustusjoukkueen manageri Petri Mäkitalo kiittelee.

 ”Rikun siirtyminen osittain myös meidän toimintaan oli mukava yllätys, ja miesten 1A-divisioona tarjoaakin hänelle sopivaa haastetta. Riku tuo meille kaivattua voimaa ja taistelutahtoa levypallopeliin. Riku on kuitenkin täysin Vilppaan pelaaja ja Vilppaan organisaatio päättää aina, missä Riku milloinkin pelaa. Toivottavasti silti Riku nähdään mahdollisimman usein myös Uran pelipaidassa.”

Win-Win-Win

”Tämä on ratkaisu, joka varmasti auttaa Rikun lisäksi sekä Vilpasta että Ura Basketia. Vilppaalla on kenties koko Korisliigan parhaat kotimaiset nelospaikan pelaajat Juho Nenosessa ja Matias Ojalassa. Rikun kehityksen kannalta on loistavaa, että hän pääsee tuon kaliiberin pelaajien kanssa harjoittelemaan, mutta samalla on todella tärkeää oman kehityksen kannalta, että hän saa minuutteja hyvässä ympäristössä.  Tästä Joonas Iisalon kanssa keskusteltuamme olimme yhtä mieltä. Tuntuu muutenkin, että näemme Joonaksen kanssa peliä aika samanlaisesta vinkkelistä ja salaa toivon, että tämä ratkaisu antaa minulle myös mahdollisuuden oppia viime kauden Korisliigan vuoden valmentajalta. Uskon myös, että meidän pelitapamme on kuin luotu Rikun pelityyliä varten, joten meidän kannalta hänen sijoittamisensa pelisysteemiin pitäisi olla vähemmilläkin yhteisillä tapahtumilla aika saumatonta”, Ura Basketin päävalmentaja Kristian Palotie uskoo.

”Valmentamani joukkueet ovat kohdanneet Rikun aika moneen otteeseen ja ei siitä koskaan ole draamaa puuttunut. Jo B-pojista asti Rikusta on paistanut poikkeuksellinen kilpailijan luonne. Vaikka todella hauskaa on ollut valmentaa Rikua vastaan, niin myönnän täysin, että olen joskus salaa toivonut, että olisimme joskus samassa leirissä. Nyt tähän tulee mahdollisuus ja, mikä hienointa, se mahdollisuus tulee nimenomaan Ura Basketissa.”

”Kollektiivisen ja joukkueorientoituneen ajattelunsa ansiosta Riku pystyy auttamaan joukkuettaan paljon. Samalla tuntien Rikun vahvuudet, tiedän että voin ja myös aion vaatia häneltä todella paljon. Ei muuta kun hommiin!” Coach Palotie kehottaa lopuksi.

Riku Laine

Ura-perhe iloitsee päästessään nauttimaan Rikun esityksistä myös Monnarin parketilla!

Yhteistyössä