Voittamaton Kobrat vierailulle Littoisiin

(8.10.2019) Meidän joukkueen tiivis alkukausi saa keskiviikkona päätöksen, kun ottelun jälkeen odottaa 10 päivän vapaat peleistä. On siis oikein odottaa kaikkensa antamista itseään säästelemättä.

Maanantainen voitto oli hieno, mutta kauan ei ehditä sitä iloitsemaan, sillä keskiviikkona monnarille saapuu voittamaton Lapuan Kobrat. Vastus siis kovenee erittäin paljon ja odotettavissa ei ole samanlaista kunniakujaa kuin edellisessä ottelussa. Joukkuepelin on parannuttava molemmissa päissä kenttää ja paketin on pysyttävä kasassa koko 40 minuuttia.

Meidän Ura Basket eGameStars lähtee tutulla kokoonpanolla keskiviikon otteluun. Maanantaina loistaneet Tyrell Green ja Stephaun Branch ovat varmasti tarkasti merkattuja miehiä ja heidän pysäyttämiseksi Kobrat tekee varmasti kaikkensa. Nyt onkin oivallinen paikka astua esiin esimerkiksi Marius van Andringalta tai Trey Niemeltä, jotka eivät missään nimessä pelanneet parasta koristaan Uudessakaupungissa. Mariuksen metkut tosin Lapualla tunnetaan hyvin, sillä kauden 2016-17 suomalais-ranskalainen Marius viihtyi Kobrat-organisaatiossa.

Päävalmentaja Kristian Palotie ennakoi tulevaa korisliiga.fi-sivustolla seuraavasti,”Hirveästi emme ehdi voitosta nauttimaan ja välittömästi vastus kovenee. Nikkarinen – Lehtoranta – Toivonen on todella kovan luokan suomalaiskolmikko ja vierelle on hankittu neljä erittäin hyvää ulkomaalaisvahvistusta. Meidän täytyy puolustuksellisesti ottaa taas iso harppaus eteenpäin ja sitä myötä päästä kenttää juoksemaan.”

Nikkarinen toimii Kobrien hyökkäyksen moottorina

Vahvasti täksi kaudeksi uudistunut Kobrat sai kesällä ns. ison kalan, kun sarjan ehdottomaan eliittiin kuuluva Antto Nikkarinen siirtyi Pohjanmaalle. Pelintekijän paikalla viihtyvä Nikkarinen on jaellut kahdessa ensimmäisessä ottelussa jo 17 koriin johtavaa syöttöä. Siirtomarkkinoilta Lapualle tarttui myös KTP-kasvatti Juho Lehtoranta, joka menneellä kaudella jäi kasvattajaseurassaan pieneen rooliin ja onkin valmiina suurempaan vastuuseen Kobra-paidassa. Viime kaudelta tutut Lauri Toivonen ja Jussi Turja jatkavat edelleen. Toivonen on alkukauden ollut loukkaantuneiden kirjoissa, eikä näillä näkymin ole mukana myöskään keskiviikkona.

Ulkomaalaispaketti meni Lapualla täysin uusiksi ja onkin kova työ scoutata kaikki läpi. Kauden alla harjoitusottelussa Kobrien Jordan Capps oli täysin pysäyttämätön tehden 39 pistettä. Urheilullisen Cappsin hidastaminen onkin suuressa roolissa, jos voitosta halutaan taistella. Muista jenkeistä Julien Lewis on takakentän pelaaja, jolla on pelintekovastuu Nikkarisen ollessa penkillä. Vauhtiin päästessä Lewis on ikävä puolustettava. Muun joukkueen tavoin myös isot miehet Reggie Keely ja Brandon Boggs osaavat myös heittää kaukaa, joten helppo iltapuhde ei tule olemaan Kobra-hyökkäystä vastaan.

Paluu kotiin

Näin kauden aluksi pelaamme kaksi peräkkäistä peliä seuran kotipesässä Littoisten monitoimitalolla. Pieni halli luo täysin uniikin tunnelman otteluihin Korisliigassa. Ota siis suunnaksi monnari!

Hyvä tietää ottelutapahtumasta: https://urabasket.fi/korisliiga/otteluopas/

Liput haltuun: lippu.fi

Korisliigaa Littoisten monitoimitalolla keskiviikkona 9.10.2019 klo 18:30, Ura Basket eGameStars-Lapuan Kobrat. Punaista päälle ja kannustamaan Meidän Joukkue voittoputkeen!!

Yhteistyössä