Voittaminen on taitolaji

Vastustajalta puuttuu neljä pelaajaa ja kapteeni Antero Lehto pelaa vain ensimmäiset neljä minuuttia ottelusta. Helppo voitto? Pyh ja pah. Koripallo-ottelun voittaminen ei ole vain

Ura Basket – Tampereen Pyrintö 84-91 (22-14, 27-25, 15-29, 20-23)

Ottelun alku oli jälleen kerran hyvä #MeidänJoukkueelta. Vastustaja joutui ottamaan hieman huonoja heittoja ja puolustuslevyrit hoidettiin mallikkaasti. Toisessa päässä iso kaksikko Jesse Perry-Miikka Luosmaa teki joukkueen ensimmäiset 11 pistettä ja erän puolivälissä johtomme oli jo 10 pistettä. Erän lopussa myös manselaiset pääsivät paremmin pisteiden makuun. Ensimmäinen erä 22-14.

Pyrintö tuli kuten arvata saattoi kovaa toiselle jaksolle ja jakson puolenvälin tienoilla kävi jo lähimmillään pisteen päässä. Erityisesti Kenneth Manigault oli toiselle jaksolle kiristänyt tossunsa ja päätti nostaa joukkueen peliin takaisin mukaan. Stephen Croone oli kuitenkin toista mieltä. Nopeaan tahtiin pari kolkkia pussiin ja ero venyi taas 7 pisteeseen. Vielä kun jakson loppuun Fiifi Aidoo onnistui parissa haastavassa kolmosessa oli ero taas takaisin 10 pisteessä kun pitkälle tauolle siirryttiin.

Kenneth Manigault (31/5/6) oli meille vaikea pysäytettävä.

Tauon aikana tapahtui taas jotain. Hyvistäkin paikoista palloa laitettiin ohi, oltiin sitten korin alla tai vapaana kaarella. Lisäksi useita käsittämättömiä menetyksiä. Pomputetaan omaan jalkaan, syötetään suoraan vastustajan käsiin. Ja menetyksistä vastustaja rankaisi lähes poikkeuksetta. Jälleen kerran murhellinen kolmas jakso vastustajalle yli kymmenellä pisteellä ja yhdessä neljänneksessä ollaan siirrytty taas takaa-ajajiksi.

Kun ei suju, niin silloin ei vain suju. Kuten niin monta kertaa tällä kaudella, lähdettiin tänäänkin viimeiselle jaksolle takaa. Ensimmäinen pallonhallinta jaksolla kesti meillä lähes minuutin. Kolme kohtuuhyvää paikkaa, mutta jokainen saatiin ohi. Toisessa päässä vastustaja rankaisi nopeasti 10 sekunnissa. Tämä jos joku syö miestä. Jakson edetessä alkoi vierailijan otteissa paistaa väsymys ja #MeidänJoukkue pääsivät juoksemaan kenttää, mutta halutulla tavalla ei onnistuttu rankaisemaan. Jakson puolivälin kohdalla Stephen nosti meidät takaisin 3 pisteen johtoon omilla kovilla suorituksillaan. Tämän jälkeen astuivat esiin Pyrinnön tarkkakätiset Osku Heinonen, Eron Harris ja Manigault jotka kovilla henkilökohtaisilla suorituksilla rankaisivat pienistäkin puolustuksen erheistä ja nostivat Pyrinnön takaisin johtoon. Vielä kun aikaa oli kellossa 1:50 tulimme pisteen päähän. Tämän jälkeen Pyrintö pelasi erittäin viisaasti viimeiset hyökkäykset käyttäen kelloa ja löytäen hyvät heittopaikat. Omassa hyökkäyspäässä sen sijaan otettiin hätäisiä ratkaisuja jotka eivät tuoneet positiivista tulosta. Näin taas yksi hyvä alku saatiin heitettyä hukkaan ja tuloksena kirvelevä tappio ottelusta, joka olisi ehdottomasti pitänyt hoitaa.

Miikka Luosmaa pelasi minuuttinsa tehokkaasti. 12 min, 12 pistettä.

Lehdistössä kuultua

Päävalmentaja Kristian Palotien kasvoilta oli luettavissa valtava pettymys, kun jälleen kerran tuloksena oli tappio haluttoman esityksen jälkeen.

Coach Palotie: ”Se että me ei tälläsiä matseja pystytä klaaraamaan ni se on ihan järkyttävä vitsi. Se paistaa meijän pelaajistoon vahvasti  ja erityisesti paistaa muhun ja kaatuu mun päälle, niin kuin sen tässä kohtaa kuuluukin.”

Lopuksi Kristian vielä käänsi katseen jo tulevaan:

”Kiitos niille faneille, jotka paikalla on ja jaksaa joukkuetta kannustaa. Mä oon ihan varma kun seurajohtoa ja -organisaatiota katsoo niin tiedän että tästä saadaan vielä aika huikea projekti jossain vaiheessa. Mä oon ihan varma siitä että tästä saadaan huikea tarina pitkällä tähtäimellä. Ne jotka on ollu alusta asti mukana niin iso hatunnosto niille”

Maaliskuun hulluus jatkuu viikon päästä keskiviikkona kun Kupittaalle saapuu vierailulle Pyrinnön lailla runkosarjan top 4-sijoituksista taisteleva KTP-Basket Kotkasta. Tervetuloa mukaan silloinkin alueen kovimman koriksen pariin!

Korisliigaa keskiviikkona 13.3.2019 klo 18:30 Ura Basket – KTP, Kupittaan palloiluhalli

Yhteistyössä