Voitto hurmasi kotiyleisön

(13.3.2019) Viiden ottelun tappioputki katkesi viimein, kun kotiyleisön iloksi #MeidänJoukkue kaatoi KTP-Basketin Kupittaan parketilla.

Ura Basket – KTP-Basket 82-71 (17-22, 17-14, 27-15, 21-20)

Ensimmäinen erä oli molemminpuolista tunnustelua, joka kuljettiin pitkään ihan rinta rinnan pisteiden osalta. Kotkalaiset upottivat palloa koriin tehokkaasti 1vs1 tilanteista jenkkivahvistusten vahvojen otteiden avulla. Erän lopussa vierasjoukkue nykäisi pienoiseen johtoon viime sekunnin onnistuneella kolmen pisteen heitolla.

Toinen erä alkoi kehnosti, kun omat heittomme kolisivat rautoihin ja vastustaja rokotti taas toisessa päässä. Ero ehti kasvaa jo kymmeneen pisteeseen. Kokenut Jesse Perry (17/16) jaksoi tuttuun tapaansa kaapia levypalloja molemmissa päissä kenttää, jonka avulla saatiin taas muutama uusi heittoyritys. Isolle miehelle merkattiin myös ottelun paras teholukema 28. Pikkuhiljaa heitot alkoivat uppoamaan myös kotijoukkueella ja puoliaikaan mennessä ero olikin jo kurottu kahteen pisteeseen, kun taululla oli lukemat 34-36. Oli aika siirtyä pukuhuoneen puolelle miettimään miten ottelu käännetään voitoksi.

Tällä kertaa kolmas erä oli koko ottelun parasta antia kotijoukkueelta erityisesti puolustuksen osalta. Kotkalaisten korintekoyritykset maalatulla alueella saatiin tehokkaasti kuriin, josta osoituksena näkyi heidän sarakkeessa vain viisi tehtyä pistettä kolmannen erän puoliväliin mennessä. Aktiivista vaihtorulettia pyörittänyt päävalmentajamme Kristian Palotie piti huolta, että tuoretta jalkaa oli aina kentällä. Joukkueemme avainpelaajiin kuuluva Ville Hänninen (15/3s) sytytti yleisön liekkeihin erän viimeisessä hyökkäyksessä, kun hienosti pelattu hyökkäyskuvio päättyi viime hetken kolmen pisteen heittoon. Sukkana sisään, summeri soi, tilanne 61-51, ja hurmos päälle viimeiseen erään!

Ville Hänninen naulasi taas tarkasti heittonsa kaaren takaa, 4/8

Neljännessä erässä KTP-Basket yritti kaikkensa päästä takaisin peliin mukaan, mutta ero pysyi koko ajan vähintään yhdeksässä pisteessä. Kotijoukkue ei suostunut hellittämään otettaan kaasulta. Voitontahtoa esitti erityisesti Miikka Luosmaa (6/8), joka vääntynyt sormi teipattunakin laittoi kroppaansa likoon niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Kova työmoraali nähtiin myös katsomossa ja mies sai ottelun parhaan pelaajan palkinnon kotijoukkueen osalta. Päätössummerin soidessa taululla komeili lukemat 82-71 ja #MeidänJoukkue ansaitsi seisovat aplodit yleisöltä voiton kunniaksi!

Stephen Croone (15/6/4s) väläytti läpi ottelun nopeuttaan, johon yksikään kotkalainen ei ehtinyt mukaan. Aleksi Akpaso (10/1) oli totutusti vahva puolustuksen lukko.

KTP-Basketin tehoista vastasivat jenkkivahvistuset Kevin Langford (16/3), Donte Thomas (14/11) ja Diante Baldwin (10/1/4s). Pelinjohtovastuuta kantoi aina vaarallinen Antto Nikkarinen (10/4/3s).

Nopeilla hyökkäyksillä saatiin napattua muutama helppo kori

Lehdistötilaisuudessa kuultua
”Oon iloinen meidän asenteesta. Saatiin pidettyy huonot hetket suht lyhyinä, mikä on ollut vähän ongelmana. Tänään pystyttiin taistelemaan koko matsi”, Miikka Luosmaa tiivisti ottelun avainasiat.

”Tärkeät sarjapisteet. Me ollaan saatu hyviä tapahtumia nyt viime viikkoina. Nyt on suunta vain ylöspäin ja tämän pitää ruokkia nälkää entisestään. Yksi kiva ja kova voitto, mutta matseja on vielä seitsemän jäljellä. Niistä lähdetään valtaosaa voittamaan”, Kristian Palotie linjasi.

Ensi viikolla ke 20.3. Ura Basket matkaa Helsinki Seagullsin vieraaksi. Ottelu alkaa klo 18.30 Töölön Kisahallissa.

Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 23.3. klo 17.00, kun Kupittaan hallille saapuu viime kauden mestari Kauhajoen Karhu Basket. Tervetuloa!

Yhteistyössä