Voitto vaikka väkisin

B-pojat kävivät sunnuntaina Espoossa, kun valtakunnallisen ykkösdivarin sarjassa vastaan astui EBT. Nollakakkosille EBT on vanha tuttu muun muassa kevään SM-lopputurnauksesta, jolloin espoolaiset veivät syvissä vesissä uivia uralaisia lukemin 49–69. EBT:n C-pojat ylsivätkin keväällä 2016 SM-hopeamitalille asti. Tallink Tournamentissa joukkueet kohtasivat jälleen. Elokuussa meidän pojat hoitivat pelin kotiin 69–48.

Hankala peli Espoon Urheiluhallissa

– Olipa vaikea ottelu, ihmettelee B-poikiemme päävalmentaja Petri Mäkitalo sunnuntain pelin vaiheita. Meikäläiset olivat kentällä 33 minuuttia, olematta kuitenkaan pelissä mukana.

Ennen peliä kopissa sovittiin, että aloitetaan kovalla puolustuksella ja hoidetaan peli heti alussa kotiin. Eka jakso hävittiin kuitenkin 15–12. Vain Lauri Hännisen tarkat suoritukset ja ajot pitivät meitä pelissä mukana. Uran piti hyödyntää pituusylivoimaansa pelaamalla palloa sisään ja hoitamalla levypallot helposti. Mutta toisin kävi. Syötöt eivät olleet kovin laadukkaita eivätkä oikein ajoitettujakaan. Senttereillä oli ilmeisiä vaikeuksia saada palloja kunnolla haltuun. Lopuksi voitto väännettiin väkisin ja sarjapisteet saatiin tuotua Kaarinaan.

Coach Mäkitalo nostaa Laten lisäksi esille myös Matias Laurin hyvät suoritukset, kun peliä käännettiin Uralle.

– Matiaksen hyvä hetki osui juuri siihen, kun peli ratkaistiin. Hän teki peräjälkeen 7 pistettä, Mäkkäri kiittelee.

Tuliaisina saatiin kehityskohteita oikein roppakaupalla:

– Pallon ylöstuontia pitää saada nopeammaksi, että aina ei tarvitsisi vetää puolen kentän hyökkäyksiä.  Aloitusviisikko tehtaili tänään 67 pistettä ja muut ylsivät yhteensä 7 pisteeseen. Tähän pitää kauden aikana saada parannusta jotta meiltä löytyy leveämpi penkki. Toki meidän pelaava ryhmä muuttuu joka peliin, kun pelaajia kierrätetään koko ajan, sanoo valmentajamme.

Rikkonainen peli

Espoossa peli oli todella rikkonaista kun paikalliset samalla harjoittelivat tilastointia. Joka vihellyksen jälkeen meni aina 1-2 minuuttia, että saatiin vaihdot ajantasalle. Se rikkoi kokonaan pelirytmin kun jatkuvasti odoteltiin että peli saataisiin taas käyntiin.

– Ensi viikkona on taas kiva päästä Kaarinaan jossa hommat toimii, Mäkkäri kiittelee Monnarin toimitsija- ja tilastointivarmuutta.

Sunnuntaina 30. päivänä lokakuuta Uran vieraaksi saapuu stadin Sykki. Vastaan asettuu meidän kokoinen joukkue. Tallink Tournamentissa pojat hävisivät Sykille vain yhdellä pisteellä, joten on odotettavissa tiukka peli.

Tervetuloa kannustamaan meikäläisiä voittoon!

Tagged under

Yhteistyössä