Vuoristorataa Kotkassa

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella täysi rosteri kasassa. Coach Palotie joutui tällä kertaa tuskailemaan kenet jättää pois, kun lähes koko alkukausi on tuskailtu poissaolojen kanssa. Suunta on siis oikea. Sarjan kärkijoukkoihin kuuluva KTP ei tänään antanut armoa, vaan otti pisteet kotiin rutiinivoitolla.

KTP-Basket – Ura Basket 88-68 (34-26, 15-7, 16-16, 23-19)

Ylösheitosta #MeidänJoukkue oli valmiina pelaamaan. Viisikko Woodson-Skamo-Wiggins-Sandberg-Aidoo laittoi kotijoukkueen ahtaalle ensimmäisissä puolustuksissa ja heitti tarkasti 5 ensimmäisestä kolkista 4 sisään kolmen eri herran osuessa. Nopeasti taululla iloisesti 4-13. Tämän jälkeen myös 6 edellistä kotiotteluaan voittanut KTP alkoi heräilemään tiistai-illan kamppailuun. Jakson viimeisen kuuden ja puolen minuutin aikana joukkue heittikin jäätävällä tarkuudella hyppyheitot sisään ja teki tässä ajassa peräti 30 pistettä. Oman heittopelimme sen sijaan heikentyi ja näin ensimmäinen jakso Kotkalle kahdeksalla pisteellä.

Toisella jaksolla molemmat joukkueet sähläsivät pallon kanssa enemmän kuin tarpeeksi. Meidän osalta menetykset olivat enemmänkin omaa huolimattomuutta kuin vastustajan kovan puolustuksen aikaansaannoksia. Kuvaavaa myös ensimmäisen puoliajan taisteluilmeestä on se, että ensimmäinen hyökkäyslevypallo tuli ajassa 17:01. Omassa päässä sen sijaan levyrit ensimmäisellä puoliajalla 10-5 meille. Vähämaalinen toinen jakso 15-7 ja koppiin punomaan uusia juonia.

Eldar Skamo kirjautti itselleen 10 levypalloa.

Toiselle puoliajalle saapui sisuuntunut vierasjoukkue. Taistelutahto oli kaivettu viimein esiin ja molemmissa päissä kenttää oli ihan erilainen ilme kuin viimeiset 6 ottelua. Puolustuspäässä pakitettiin kovaa ja taisteltiin levyrit omiin käsiin. Kotkalle annettiin vain yksi levy omassa päässä. Hyökkäyksessä muutama vapaa kolkki raudoista ulos. Nämä kun oltaisiin saatu sisään niin oltaisiin oltu jo todella lähellä. Nyt ero pyöri koko ajan kymmenessä. Jakso tasan 16-16.

Viimeisellä jaksolla päätavoite oli saada onnistumisia joukkueelle ja saada uskoa omaan tekemiseen. Ilme oli läpi toisen puolikkaan toiveita herättävä. Enää ei hävitty kaikkia tilanteita 100-0 ja uskallettiin pelata. Ottelun voittajasta ei enää ollut epäselvää. Jakso lopulta kotijoukkueelle neljällä pisteellä ja lopputulos 88-68.

Tilastojen kertomaa

                      KTP               Ura

2FG               28/47 =60%  18/35 =51%

3FG               8/18  =44%   9/32  =28%

FT                  8/10              5/8

Hyök.levyt     7                    8

Levyt yht.      40                  30

Menetykset  18                  19

Pist/hallinta  1,00              0,76

Suurin johto  21                  9

Coach Palotien kommentit

”Hetkittäisiä hyviä hetkiä. Startattiin matsi loistavasti. Sit ensimmäiset vaihdot ja ei mitää energiaa meidän tekemisessä.”

”Pelillisiä elementtejä löytyi tänään jotka on menny eteenpäin. On tässä toki aikamoinen matka kuljettavana eteenpäin. Meillä onneks Jesse (Perry) tulee täydentämään tota isojen miesten rotaatiota.”

Lehdistö Kotkasta

#MeidänJoukkue pelaa seuraavan kerran lauantaina 20-vuotta täyttävän Ricoh-turnauksen lauantai-illan juhlaottelussa. Isäntänä Helsinki Seagulls. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti vasta 19:30.

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä