Vuosikymmenen viimeinen kotipeli

(29.12.2019) 2010-luku vetelee viimeisiään, mutta vielä kerran Meidän Ura Basket eGameStars esiintyy mahtavalle Ura-perheelle Kupittaan palloiluhallissa. Uudenvuodenaatonaattona vierailulle Turkuun saapuu BC Nokia.

Meidän Ura eGameStars maanantaina

Joulukuun aikana #MeidänJoukkue on uudistunut reilusti, kun kaksi vahvistusta poistui ja kolme saapui tilalle. Jaytornah Wisseh (12,6p/5,8s) sekä Darious Moten (14,6p/7,4l) ovat jo ihastuttaneet kotiyleisöä kahdessa voitossa. Uusin mies, Tre’Shaun Fletcher puolestaan debytoi lauantaina Salossa lupauksia herättävästi 14 pisteellään. Maanantaina miehellä on taas yksi joukkuetapahtuma enemmän kasassa ja eiköhän kotiyleisön tuki nosta entisestään miehen otteita.

Vanhoista tutuista Ville Hänninen tuo terveenä erityisesti puolustuspäässä hyvää painetta vastustajan takakentälle ja hyvän päivän sattuessa myös hyökkäyspäässä tekeminen voi olla tappavaa. Alkukauden loukkaantumisen jälkeen Marius van Andringa on parantanut peli peliltä ja onkin tällä hetkellä sarjan toiseksi tehokkain suomalaispelaaja 13,3 pisteen keskiarvollaan. Miikka Luosmaa puolestaan ei tilastohuippuna paistattele, mutta antaa aina arvokkaita minuutteja kentällä taistelutahdollaan. Dustin Thomas on omalla taistelullaan saanut paikkansa fanien sydämmissä. Lisäksi Dustin majailee sarjan levyritilaston ykkösenä ja tehokkuudessakin toisena edelleen liigassa pelaavista pelaajista.

Joona Airenne on väläytellyt päästyään kentälle

Vierailijat Nokialta

BC Nokia on viime kauden tapaan myös tällä kaudella lähtenyt liikkeelle hieman erilaisella taktiikalla kuin suurin osa Korisliiga-joukkueista. Nokia ottaa sarjassa eniten 2 pisteen heittoja ottelua kohden ja vuorostaan vähinten 3 pisteen heittoja. Heittotarkkuuksissa joukkue on sarjan keskitasoa molemmissa, hieman meidän edellä. 20 pelatusta ottelusta Nokia on voittanut tasan puolet. Koti- ja vierassaldot ovat molemmat 5/5. Voikin todeta, että Nokia on sarjan hyvää keskitasoa.

Täksi kaudeksi BC Nokian päävalmentajaksi saapunut Greg Gibson on saanut kasaan tasaisen joukkueen jonka kirkkaimpana tähtenä tuikkii Stacy Davis (16,9p/7,6l). Davisin takana noin kymmenen pisteen keskiarvolla pelaa viisi pelaajaa. Suomalaisista Daniel Dolenc sekä Niko Mattila ovat hieman yli 10 pisteen keskiarvoissa, mutta molempien pelaaminen maanantaina on hieman epävarmaa. Vahvistuksista Tyler Flack pelaa reilulla 10 pisteen ja 5 levyrin keskiarvolla, mutta myös hänen pelaaminen ratkeaa vasta paikan päällä. Vahvistuksista varmasti kokoonpanossa ovat Demarcus Holland (11,2p/4,9l/3,8s) sekä Ladarius Tabb (9,6p/6,5l).

Nokialta löytyy kolme mielenkiintoista jenkkiyliopisto-maailmassa piipahtanutta suomalaisnuorukaista, mutta valitettavasti niin Lassi Nikkarinen että Michael Besselink eivät maanantaina pelaa. Neljä edellistä vuotta Troyn yliopistossa viihtynyt Shawn Hopkins (7,4p/3,2l) on Nokia-fanien suosikki ja urheilullisuudellaan tuo viihdettä peleihin.

Trey Niemi osuu kotona keskimäärin paljon vieraspelejä tarkemmin

Vuosikymmenen viimeinen kotiottelu maanantaina 30.12.2019 klo 18:30, Ura Basket eGameStars vs. BC Nokia Kupittaan palloiluhallilla. Tervetuloa mukaan kannustamaan #MeidänJoukkue voitolla 2020-luvulle!

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä