WCAS sai arvokasta oppia Vilnasta

(27.1.2016) West Coast All-Stars U17 pelasi viikonvaihteessa Liettuan Vilnassa kovatasoista nuorten Euroliigaa. Joukkueeseen kuuluu neljä Ura Basketin pelaajaa. Seuraavassa päävalmentaja Antti Saarinen summaa matkan kokemuksia.

”Lähdimme ennakkoon kovatasoisimpaan EYBL-turnaukseen lähes täydellä miehistöllä. Eero Myllymäki vain sairastui harmittavasti kalkkiviivoilla ja joutui jäämään reissusta pois. Onneksemme saimme Saksaan syksyllä muuttaneen Leutrim Ebiballarin mukaan peleihin”, Antti kertoo.

WCAS – Alytus SRC 42 – 72

”Avausottelussa saimme vastaamme Grantas Vasiliauskaksen johdattaman Alytuksen joukkueen. Tavoitteemme oli pitää tämä lahjakas pelaaja aisoissa. Tässä onnistuimmekin todella hyvin ja Grantas jäi pieniin lukemiin. Muu Alytuksen joukkue pääsi kuitenkin jyräämään pahemmin kuin osasimme odottaa. Jäimme jalkoihin varsinkin levypallopelaamisessa. Saimme yhteensä 14 puolustuspään levypalloa, kun taas vastustaja noukki 18 hyökkäyslevyä. Vastustajan pelitilannekovuus oli jälleen huomattavasti meitä terävämpää. Pakkipäässä hävisimme aivan liikaa 1vs1-tilanteita, joista vastustaja rankaisi armottomasti.”

WCAS – VKM, Vilna 56 – 67

”Iltaottelussa vastaan tuli viime vuonna meitä rankimmalla kädellä nöyryyttänyt paikallinen Vilnan ykkösjengi. VKM olikin järjestänyt todella upeat turnauspuitteet. Isäntäjoukkue ei ollut turhan vieraskorea, vaan aloitti ensimmäisen jakson murhaavasti 29 – 14. Toisella jaksolla me saimme paremmin pelistä kiinni ja pääsimmekin jo kuromaan eron alle kymmeneen pisteeseen. Peli-ilmeemme oli tässä tappiopelissä kuitenkin hyvä ja valmennuksen hoitaneet Tero Kaseva ja Humu Jürisson olivat ihan kohtalaisen tyytyväisiä, vaikka turpaan tulikin.”

WCAS – BS Klaipeda 29 – 76

”Lauantain aamuottelussa vastaan asettui tappioton Klaipeda hongankolistajineen. Pitkä ja todella urheilullinen ryhmä ei antanut meille mitään mahdollisuuksia, avauspuoliaika tylysti Klaipedalle 44 – 14.

Klaipedan ryhmä on varmasti yksi Euroopan kovimmista joukkueista. Joukkueessa on huikea määrä pituutta ja mielettömän korkean koripalloälyn omaavia pelaajia. Hienoahan tuollaista jengiä vastaan on pelata, vaikka kovaa kyytiä saimmekin. ”

WCAS – A. Sabonis BC 40 – 64

”Lauantain iltaottelussa vastus tuli Kaunasista Arvydas Saboniksen koripallokoulusta. Koulu on valikoinut pelaajansa jo päiväkodista. Tätä joukkuetta vastaan pärjäsimme parhaiten liettualaisista joukkueista. Silti edelleen pelitilanteessa suorittamisemme varsinkin puolustuspäässä on valovuoden paikallisia jäljessä. Liettualaiset eivät tee mitään sen ihmeellisempää kuin me omassa kotoisessa sarjassammekaan, mutta tempo, itseluottamus ja päättäväisyys ovat täkäläisillä kokonaan toisella tasolla. ”

”Lauantai-iltana huippujojomme Harri Alakortes vei meidät syömään ja nauttimaan yhdessäolosta upeaan lentokonehenkiseen ravintolaan. Ilta vietettiin rauhallisissa merkeissä ja aloitimme keskittymisen sunnuntaiaamun otteluun. ”

WCAS- Kesklinna KK, Tallinna 47 – 49

Viimeisessä ottelussa pääsimme ensimmäistä kertaa turnauksessa taistelemaan tosissaan voitosta. Hallitsimme avauspuoliaikaa ja pelimme rullasi ihan kivasti. Kolmannella jaksolla vastustaja pääsi rokottamaan muutamista puolustuksemme virheistä ja muutaman pisteen puoliaikajohto kääntyi jakson aikana viiden pisteen tappioasemaksi. Viimeisellä neljänneksellä me muutimme puolustustamme ja se alkoi tuottaa tulosta. Harmiksemme emme kuitenkaan sitten onnistuneet vastaavasti hyökkäyspäässä. Jaksoluvut olivat viiden peliminuutin kohdalla 2 – 0 meille! Lopussa meillä oli vielä omat hyvät paikkamme kääntää ottelu eduksemme, mutta harmittavasti jäimme lopulta kuitenkin tappiolle.”

”Turnausmatkamme oli jälleen erittäin opettavainen pelaajiemme tulevaisuuden kannalta. Varmasti jokaiselle tarttui paljon oppia ja näkemystä omaan seuraharjoitteluunsa”, Antti uskoo.

Tilastot

wcas

Yhteistyössä