West Coast All-Stars päätösturnauksessaan Riikassa

(30.3.2016) Turkukoriksen kokoama West Coast All-Stars II pelasi viikonvaihteessa viimeistä kertaa yhdessä Riikan EYBL-turnauksessa. Joukkueeseen kuului Ura Basketista neljä pelaajaa sekä valmentaja Antti Saarinen.

WCAS lähti viikonvaihteen turnaukseen yhdeksällä terveellä pelaajalla. Myös nilkkaleikkauksesta toipuva Miiko Koivisto lähti reissuun mukaan. Seuraavassa coach Saarinen kertaa turnauksen vaiheita.

West Coast All-Stars – Tallinnan Kalev 67 – 52        

”Avauspelissä vastaamme asettui Tallinnan Kalev. Ottelu lähti Kalevin komennolla liikkeelle meidän vielä ihmetellessä pelitempoa. Toisella jaksolla lukkomme aukesi ja pääsimme hyvän puolustuksen kautta juoksemaan pelin tasoihin. Jullen kolkilla pääsimme puoliajalle kolmen pisteen johdossa.”

”Kolmannella jaksolla puolustusmuotomme aiheutti vastustajalle suuria vaikeuksia ja Pyryn ja Jussin perättäisillä kolkeilla pidimme eron turvallisena. Vahva levypallopelimme ja rohkea hyökkääminen venyttivät johtomme jo toiselle kymmenelle, ja päätöserään lähdettiin lukemissa 52 – 36. Viimeisellä jaksolla vastustajalla ei ollut enää eväitä nousta tosissaan voittotaisteluun ja peli päättyi selvään voittoomme.”

Karri Sällylä oli korinalustojen herra ja hidalgo tehoilla 20/9. Meidän takamies- ja laituriosastomme hoiti hommansa myös mallikkaasti ja pisteet jakautuivatkin hienosti monen pelaajan kesken. Voiton avain oli kuitenkin hyvä yhteistyömme puolustuksessa ja todella vahva levypallopelaaminen”, Antti kertoo.

West Coast All-Stars – BS Riga/DSN 47 – 55

”Iltapelissä vastaan tuli turnauksen isäntäjoukkue. Ottelu lähti käyntiin kuten edellinenkin matsi. Eli vastustaja oli paremmin valmistautunut ja vei pelin ensimmäisen kymppiminuuttisen 20 – 13. Vaikka meidän oma tekemisemme parani toisella jaksolla, emme saaneet palloa mitenkään rinkulan läpi. Heittopelimme takkusi todella pahasti. Kun ihan helpotkin heittopaikat missattiin, emme saaneet peliämme rullaamaan missään vaiheessa. Kakkosten prosentti 32 (12/37) on vain aivan liian huono näihin karkeloihin. Emme osanneet myöskään hyödyntää varsin vahvaa hyökkäyslevypallopelaamistamme. Ja vaikka olimme koko ottelun ihan iskuetäisyydellä, emme tällä kertaa saaneet peliä käännettyä voitoksemme”, Antti harmitteli.

West Coast All-Stars – BS CSKA, Moskova 67 – 46

”Lauantaiaamuna vastaan asettui legendaarinen CSKA. Meidän poikamme olivat hyvin keränneet itsensä otteluun ja olivat ihan tosissaan valmiina haastamaan urheilullista ryhmää. Peli lähtikin liikkeelle meidän komennossamme. Pelasimme rohkeasti ja vapautuneesti kovalla itseluottamuksella. Hienot hyökkäykset ja vahva puolustaminen siivitti meidät 18 – 12 jaksovoittoon.”

”Toisella jaksolla CSKA sai paremmin pelistä kiinni ja siirtyi vahvalla viimeistelyllään ensimmäistä kertaa johtoasemaan, mistä he eivät sitten enää myöhemmin luopuneetkaan.”

”Lopussa moskovalaiset pääsivät juoksemaan helppoja koreja, joten pelin loppulukemat eivät kerro ihan koko totuutta pelistä.”

”Meiltä varsinkin Eero Myllymäki pelasi valtavalla taistelutahdolla. Hän haki kuusi hyökkäyslevypalloa ja teki kahdeksan pinnaa hyvällä heittoprosentilla. Toinen vahvasti onnistunut pelaaja oli Markus Lammela, joka pelasi rohkeasti ja haastoi hyvin vastustajan pelaajia”, Antti kiitteli.

West Coast All-Stars – BS Ridzene 61 – 56

”Lauantain iltaottelusta paikallista BS Ridzeneä vastaan muodostui huikea trilleri. ”Perinteinen” 6 – 15 startti vastustajalle ja olimme jälleen ”sopivasti” takaa-ajajina. Tästä sillasta lähdimme pikkuhiljaa nousemaan, mutta puoliajalla tilanne oli vielä vastustajalle 22 – 28.”

”Kolmannella jaksolla me puolustimme vahvasti ja siirryimme tarkoilla heitoilla ensimmäistä kertaa johtoon. Viimeiselle jaksolle lähdettiin kutkuttavasti 41 – 37 johtoasemassa.”

”Päätösjakson alkuun riikalaiset juoksivat 8 – 0 runin ja siirtyivät jälleen johtoon. Pari minuuttia ennen ottelun loppua olimme jo kahdeksan pistettä tappiolla. Sitten päästimme Jullen irti ja hän vei mielettömällä kymmenen pisteen putkellaan joukkueemme jatkoajalle. Porukka oli tosissaan päättänyt, että kentältä lähdetään voittajina. Julle jatkoi siitä, mihin neljännellä jaksolla jäi ja teki vielä neljä pistettä jatkoajan alkuun. Lopulta voitimme riemukkaasti viidellä pisteellä.”

”Hyvien hyökkäyssuoritusten lisäksi olimme levypallopelissä jälleen todella vahvoja. Haimme muun muassa 28 hyökkäyspään levypalloa. Karri taisteli 17 levypallon edestä, mikä on yksi kovimmista suorituksista huomioiden kaikki EYBL-turnaukset”, Antti tietää.

Karri oli muuten koko sarjan paras levypallopelaaja yhdeksän levyrin keskiarvollaan.

Levyritilasto

Herkuttelua Lidossa

”Jo perinteeksi muodostunut Harrin järjestämä ilta ravintola Lidossa kruunasi hyvän taistelupäivän. Pelaajat ja staffi venyttivät vatsalaukkua ihan tosissaan. Lido on aivan mielettömän hieno ravintola, jonka noutopöytä suorastaan notkuu uskomattomia herkkuja. Suosittelen kaikkia Riikaan matkaavia vierailemaan tässä alkuperäisessä Lidossa!” Antti hehkuttaa.

West Coast All-Stars – London United 59 – 46

”Sunnuntaina kellot olivat siirtyneet kesäaikaan ja heräsimme valmiina jättämään jälleen kerran kentälle kaiken osaamisemme. Vastustaja tuli vähemmän tunnetusta korismaasta mukanaan valtavan kokoinen sisäpelaaja.”

”Olimme turnauksen aikana päässeet scouttaamaan vastustajaa monen pelin verran ja hyödynsimme tietojamme viisaasti. Jo ottelun ensimmäisellä jaksolla oli selvä, että lontoolaisten tulee onnistua täydellisesti, jotta pystyisivät meidät haastamaan. Puoliajalle lähdettiin meidän 29 – 15 johtolukemissa.”

”Kolmannella jaksolla pelimme oli vielä hyvää ja saimme eron parhaimmillaan 27 pisteeseen. Viimeinen jakso meni heitellessä ja vastustajakin pääsi tekemään koreja. Loppulukemat eivät ihan kerro koko totuutta pelistä. Hauskaa joka tapauksessa oli, ja pojat nauttivat pelaamisesta”, Antti hykertelee.

EYBL-projekti pakettiin

”Nyt on EYBL:in osalta turnaukset taputeltu. Yhteensä saldomme kolmestakymmenestä todella kovasta pelistä oli 7/23. Ensimmäisenä vuotena saimme kasaan vain kaksi voittoa, mutta tällä kaudella pelaajat ovat kehittyneet isoin askelin omissa seurajoukkueissaan ja pääsimme jopa taistelemaan Superfinaalipaikasta. Muutama harmittava tappio olisi pitänyt näin jälkikäteen ajatellen saada käännettyä eduksemme. Vaikka olimme jokaisessa pelissä pituuden puolesta altavastaajia, saimme asenteellamme korvattua puuttuvia senttejä. Varsinkin levypallopelissä olimme viime vuonna vielä aika lampaita, mutta tällä kaudella olimme yhtäkkiä yllättävän vahvoja irtopalloissa.”

”Jokainen pelaaja sai turnauksista hienoja kokemuksia ja ryhmämme oli todellakin joukkue, vaikka emme yhdessä ehtineetkään viettää kuin muutamia päiviä. Pelaajat tunsivat entuudestaan toisensa keskinäisistä kohtaamisistaan, ja nyt pääsimme yhdistämään voimamme. Olen todella ylpeä koko porukasta, poikien käyttäytymisestä ja siitä miten he ovat pelaajina kehittyneet näiden kahden vuoden aikana”, Antti kiittää.

”Lopuksi osoitan todella ison kiitoksen Harri Alakortesille aivan uskomattoman hienosta työstä joukkueenjohtajana. Valmentajien ei tarvinnut turnaustapahtumissa miettiä mitään muuta kuin korista. Harri hoiti kaiken niin sujuvasti taustalla. Pojilla oli aina tarpeeksi juotavaa ja syötävää kämpissä. Ja jos ongelmia tuli, niin hän ratkaisi ne hienosti.”

Tapio Nieminen on Turkukoriksen taustalla tehnyt ison työn luotuaan dynastian, jota -98 ja -99 poikien jälkeen jatkaa vielä -00 poikien joukkue. Iso kiitos Tapalle!”

”On ollut myös hienoa nähdä monta vanhempaa mukana kannustusjoukoissamme. Välillä isoissa halleissa raikui kovaa West Coastin kannustusäänet Tallinnasta Alytukseen. Taisi se äänekkäin porukka oli mukana tässä viimeisessäkin turnauksessa…” Antti huokailee lopuksi.

CSKA

Yhteiskuvassa CSKA:n kanssa

Yhteistyössä