Wiggins ja Edo täydentämään Ura Basketia

(22.12.2018) Ura Basket on joulun kynnyksellä tehnyt kaksi pelaajasopimusta. Doug Wiggins ja Soma Edo liittyvät kaarinalaisseuran edustusjoukkueeseen heti pyhien jälkeen.

Loukkaantumisten suhteen huono-onnisen syyskauden jälkeen sekä muutaman pelaajan ylikuormituksen välttämiseksi valmennusjohto koki, että rosteria on vahvistettava kahdella pelaajalla. Myös Malik Dimen jättämä aukko on sen verran suuri, että hänen korvaaminen yhdellä pelaajalla osoittautui liian haastavaksi muun muassa vaikean sentterimarkkinatilanteen takia. Ura Basket jatkaa toisin sanoen neljällä ulkomaalaispelaajalla loppukauden.

Päävalmentaja Kristian Palotie valottaa ratkaisun taustoja.

-Harjoittelusta ei saada riittävästi irti, kun kaikki energia menee ylikuormituksen ja loukkaantumisten takia lähinnä palautumiseen ja huoltoon, kertoo Palotie.

Doug Wiggins on Vilppaasta tuttu nimi

30-vuotias takamies Doug Wiggins pelasi Vilppaassa kaudella 2015–2016, 15,7 pisteen ja 5,5 syötön keskiarvolla. Viime kaudella Wiggins voitti FIBA Europe Cupissakin osallistuvan Bakken Bearsin kanssa Tanskan mestaruuden.

-Doug Wigginsin CV on Korisliigaan suorastaan jäätävä. Hän on meille todella iso ase molempiin kenttäpäätyihin. Etenkin miehen kyky puolustaa palloskriinitilanteissa on asia, joka tuo meidän puolustukseen aivan uuden elementin, hehkuttaa coach Palotie. Samalla saamme tätä myöten huomattavasti enemmän intensiteettiä ja vauhtia koko joukkueeseen, mutta etenkin toistaiseksi ylikuormitettuihin Fiifiin ja Averyyn.

Soma Edo täyttämään sentteriosastoa

Nigerialaissyntyinen, 24-vuotias Karachi ”Soma” Edo suoritti collegepestinsä Fresno State’ssa, ja hänellä oli toissa kesänä sopimus Etelä-Koreaan. Valitettavasti loukkaantuminen sotki silloin kuviot. Kuluvana syksynä Edo oli hetkellisesti mukana Lakersin G-liiga -joukkueen kanssa.

-Vaikka pituudessa annetaankin tasoitusta, niin Soman vakuuttava 224 cm siipiväli ja jäätävä urheilullisuus enemmän kuin paikkaa puuttuvat sentit. Näin saamme jälleen molempiin päihin uhan koriraudan yläpuolelle. Sen lisäksi Soma on kykenevä heittäjä myös kaaren takaa. Tämän pitäisi avata hyökkäystä todella paljon, sanoo Krisu.

Molemmat pelaajat saapuvat Turun seudulle vielä tämän vuoden puolella, ja tavoitteena on saada heidät mukaan uudenvuoden aaton aattona pelattavaan toiseen Vilpas-kohtaamiseen Kupittaan kotikentällä.

Kuva: www.championsleague.basketball

Media

Tagged under

Yhteistyössä