WU14 Joukkueen oma tarina

”Seuran tyttöpuolella harrastajamäärät ovat olleet kasvussa ja valmentajiakin on tullut lisää. Kasvupotentiaalia on yhä. Tämä on toinen kerta, kun Uran tyttöjoukkue yltää sm-sarjaan. Hyvällä työllä luotan, että tällaisia saavutuksia alkaa tulla yhä enemmän”, sanoo vastuuvalmentaja Juho Lauri.

Ura Basketin tyttöjoukkue nousi SM-sarjaan, ensimmäistä kertaa neljään vuoteen ja toista kertaa koskaan. Millaisesta  joukkueesta oikein on kysymys?   


Meidän joukkueessa on tällä hetkellä kaiken kaikkiaan 17 ihanaa, motivoitunutta, iloista tyttöä, joista peräti 7 on saatu mukaan kokoonpanoon tänä syksynä. Joukkueeseen on aina, mikroajoista asti, ollut helppo tulla uutena mukaan. Moni tyttö on jo ensimmäisten treeniviikkojen jälkeen sanonut tuntevansa kuin olisi aina ollut tässä porukassa. Ja onpa meillä omien pelaajien lisäksi seurayhteistyön kautta pari vakkarivahvistusta, jotka aina yhtä innokkaasti lähtevät täydentämään joukkueitamme turnauksiin, koska tällä porukalla vaan on niin kivaa yhdessä.  

Joukkueella on näiden vuosien aikana ollut useita taitavia, kivoja valmentajia, joista jokainen on tuonut oman tärkeän lisänsä tyttöjen kasvutaipaleelle ja ollut valmis antamaan vaikka omat koristossutkin jaloistaan tyttöjen hyväksi. Viime kesänä puikkoihin astui Juho ja harjoitusryhmän vanhempaa ikäluokkaa valmentavat Riina ja Jonna, pian apuvalmentajiksi saatiin myös Amalia & Emilia. Samalla otettiin iso harppaus tavoitteellisuudessa kun joukkue yhdessä asetti kauden tavoitteekseen U14 SM-sarjapaikan. Läntisellä alueen joukkueet tiedettiin koviksi ja tavoite tiukaksi. Mutta kun omaa peliä parannettiin mukavasti syksyn kuluessa oli saldo lopulta 5 voittoa 10 pelistä, millä SM-sarjapaikka lunastettiin komeasti. Kevääksi täytyy rimaa korottaa entisestään ja sopia uusista tavoitteista. Tässä jengissä on potentiaalia ja ahkeralla harjoittelulla mahdollisuus hienoihin saavutuksiin jatkossakin.                

Tämän joukkueen vanhemmat ansaitsevat myös erikoismaininnan, tästä porukasta löytyy aina vapaaehtoisia niin toimitsijahommiin, huoltajaksi, buffaan, leipomaan, kuuluttamaan, kuvaamaan, kuskaamaan tai varainhankintaan ilman, että ketään tarvitsee pakottaa tai jakaa vuoroja. Kauden ekan edaripelin jälkeen oltiin ihan pettyneitä kun kuultiin, että näitä talkoovuoroja onkin vain yksi koko kaudella. Parasta kun koriksessa on kavereiden kanssa yhdessä tekeminen, myös tukijoukoissa. 

Ylpeinä ja iloisina siitä, että saamme olla osa tätä mahtavaa jengiä!  – WU14 staff –

Yhteistyössä