WU17 pelaa valtakunnallisen 1. divarin voitosta

17-vuotiaiden tyttöjen 1. divisioonan Final Four on historiallinen turnaus Ura Basketille. Ensimmäistä kertaa seuran tyttö- tai naisjoukkue pelaa valtakunnallisen sarjan voitosta. Sunnuntaina 3.4. neljän joukkueen finaaliturnausta emännöi Torpan Pojat, joka ainoana joukkueena onnistui voittamaan Uran runkosarjassa.

– Pitkä ja vaiherikas koripallokausi lähenee loppuaan. Runkosarjassa hävisimme yhden vieraspelin, minkä seurauksena toinen sija. Final Four -tapahtumaan lähdemme siis haastajana, toteaa Ura Basketin joukkuetta valmentava Petri Lampinen.

Final Four pelataan Pasilan urheiluhallissa. Kello 12 alkavassa välierässä Ura kohtaa runkosarjassa kolmanneksi sijoittuneen Järvenpään Beat Basketin. ToPo saa aamulla vastaansa Pälkäneen Luja-Lukon. Turnaus huipentuu voittajien loppuotteluun kello 18.

– Odotettavissa on kaksi kovaa ottelua, joissa molemmissa on mahdollisuus voittoon, kunhan pystymme pelaamaan hyvällä tasollamme. Se onnistuu, kun säilytämme maltin ja olemme huolellisia. Jos tahto irtopalloihin on kova, olemme vahvoilla, Lampinen ennakoi.

Päävalmentajan mukaan joukkueen asenne on pysynyt korkealla tasolla sarjan alusta alkaen. Tilastot vahvistavat tunteen.

– Monessa joukkuekategoriassa olemme olleet sarjan kärkeä koko kauden, Lampinen kertoo.

Pelaajista WU17-sarjan tilastokärjeksi eri kategorioissa ylsivät Milla Niemelä (pistekeskiarvo ja vapaaheittoprosentti), Jasmine Koskinen (tehokkuus, syötöt, kahden pisteen heittoprosentti), Eeva Virtanen(levypallokeskiarvo, plus-miinus) ja Matilda Granström (syöttö-menetyssuhde). Runkosarjan plus-miinus-tilastossa kahdeksan Uran pelaajaa ylsi 20 parhaan joukkoon.

WU16 päättää kautensa lauantain kotipeliin

Puolet Ura Basketin WU17-joukkueen tytöistä pelaa myös 16-vuotiaiden valtakunnallista 1. divisioonaa. Ura on kymmenen joukkueen sarjassa kuudentena, mutta runkosarjassa on vielä kaiken kaikkiaan seitsemän peliä jäljellä. Uran kausi päättyy lauantaina 2.4. kotiotteluun Järvenpään Beat Basketia vastaan.

– 16-vuotiaiden sarjassa meille on tullut useita harmittavan niukkoja tappioita. Sijoitus vastaa kuitenkin aika hyvin pelaamisen tasoa. Pienehkön rosterin takia meillä on ollut usein haasteita saada kokoonpanoa kasaan, päävalmentaja Lampinen harmittelee.

Ura Basketin WU16- ja WU17-joukkueet harjoittelevat yhdessä, ja Petri Lampisen lisäksi pelaajia valmentavat Mikko Granström, Tomi Virtanen ja Roosa Kalpio.

WU16 1. divisioonan ottelu Ura Basket – Beat Basket lauantaina 2.4. kello 14.00 Littoisten monitoimitalolla.

WU17-divarin Final Four -otteluita voi seurata sunnuntaina 3.4. Pasilan urheiluhallilla tai livestriimistä joukkueen SolidSport-kanavalta Ura Basket B-tytöt 05/06. Turnaustunnelmia myös Instagram-tilillä @urabasket_wu16_wu17.

Yhteistyössä