W+W takana, edessä kaksi vieraspelisunnuntaita

(16.11.2021) Edustusjoukkueemme positiivinen kehityskaari jatkuu. Sarjataulukkoon saatiin jälleen kirjattu kaksi voittoa, kun ensin kaatui Katajan akatemiajoukkue vieraissa, ja männä sunnuntaina otettiin selvä voitto Leppävaaran Pyrinnöstä kotona.

Joensuu, 7.11.2021
Kataja Basket Talents – Ura Basket
69–81 (9–17, 14–27, 24–17, 22–20)

Jos olisi ennustaja, ei olisi välttämättä jaettujen korttien perusteella osannut veikata tätä peliä Ura Basketille. Alkusuunnitelmien kokoonpanosta jäi vielä lähtöhetken alla pelaajia sivuun, ja kaiken kukkuraksi flunssa kaatoi peliaamuna Joensuuhun asti matkanneen kovimman pistemiehemme. Näin Ura Basket lähti lopulta peliin seitsemällä pelaajalla.

– Mentiin varaussuunnitelman varasuunnitelmalla. Pelattiin seitsemällä, yritettiin sillä voittaa ja se riitti, toteaa päävalmentaja Arttu Mannelin.

Kaukoreissun man-of-the-match ja samalla pistekuningas oli jälleen periksiantamattomuudellaan vakuuttava Elias Diaz Suomela (22/3). Isoja minuutteja kellottanut Teemu Ritanotko (10/12/4) ylsi tuplatuplaan ja kirjasi joukkueen parhaan teholukeman. Hienon pelivireen löytänyt Ritis on sementoimassa paikkansa joukkueen ehdottomana peruskalliona ja luottohahmona. Pikkuvaivojen kanssa kamppaileva Joona Forsström (14/6/2) toi jälleen kikkakolmosia, kokemuksen antamaa kärsivällisyyttä ja temperamenttista tahdonvoimaa peliin.

Littoinen, 14.11.2021
Ura Basket–Leppävaaran Pyrintö
101–76 (30–16, 25–13, 22–27, 24–20)

Isänpäivän kotipelissä vieraaksemme saapui kauden avausvoittoaan metsästävä Leppävaaran Pyrintö. Meidän joukkueemme ei kuitenkaan sotkenut vieraanvaraisuutta kilpailutilanteeseen, vaan oltiin hereillä alusta asti. Jalka painoi kaasulla alkuminuuteista alkaen, ja erittäin intensiivisesti ja uhrautuvasti puolustava Ura ei antanut vastustajalle monta mahdollisuutta missään vaiheessa ryömiä tasoihin tai ohi.

Vaikka puolustus oli kova, ei kuitenkaan päästy niin paljon juoksemaan, kun olisi voitu. Menetyksiä ei saatu läheskään joka kerta aikaseksi tilanteissa, joissa vastustajalta oli pallo karkaamassa. Toisaalta viime viikkojen karut menetysluvut saatiin vihdoin käännettyä suotuisempaan suuntaan, ja niitä tilastoitiin nyt siedettävämmät 13 kappaletta.

– Vaikka LePy on nollilla, on se kuitenkin parempi joukkue, kun mitä tulos antaisi ymmärtää. Me pelattiin nyt lähimpänä sitä, mistä on haaveiltu ja harjoiteltu, ja tämä oli ehkä meidän paras pelimme tähän asti, kertoo Arttu.

Kauden neljännen voiton men-of-the-match olivat Fore (21/8/1) ja Lauri Hänninen (22/1/3).

– Roolit ovat vähitellen löytymässä, sillä ne ovat olleet hakusessa alkukauden aikana. Fore saa ja joutuu pelaamaan vitosta ja loistaa siinäkin. Hän ja Ritis ovat osoittaneet olevansa korkean tason pelaajia, kehuu Mannelin.

Katsomoihin Ura Basket näyttäytyy tällä hetkellä joukkueelta, jossa kommunikaatio toimii monella tasolla. Ollaan sitoutuneita joukkueeseen ja meneillä olevaan projektiin, mikä näkyy yhteen hiileen puhaltamisena molemmissa kenttäpäädyissä. Pelataan joukkueelle, eivätkä egot jarruta tekemisen meininkiä. Happea riittää kaikille.

Katse Karkkilan kaatoon

Karkkila on joukkue, jonka tekeminen on vakuuttavan näköistä, 3/3-rekordistaan huolimatta. Sunnuntaina vastassa on joukkue, joka pelaa aggressiivisesti ja puolustaa kovaa. Pitkästä päästä löytyy 206-senttin Tanner Stuckman, joukkueensa paras pelaaja 21 pisteen ja 13,5 levypallon keskiarvolla. Lisäksi kannattaa pitää silmällä Artturi ja Akseli Niemistä.

– Meidän pitää ylläpitää löydetty intensiteetti ja vastata KaU:n aggressiivisuuteen. Stuckman on ehkä Karkkilan paras pelaaja, joka pelaa joukkueelle. Niemiset on tosi kovia, ja vastustajalla on myös hyvä takakenttä, arvioi Mannelin.

Jos sujahtaminen Karkkilan liikuntahallin kovan katsomokulttuurin sekaan ei jostain syystä onnistu, kannattaa joka tapauksessa tuunata Ruudun taajuuksille sunnuntaina 21. marraskuuta kello 16.

Edustusjoukkueemme esiintyy seuraavaksi meidän talossamme vasta itsenäisyyspäivän aattona, sillä ensin koittaa toinen vieraspeli, vierailu A-lohkon kärkijoukkueen Hyvinkään Pontevan luona.

Kuva: Marko Hänninen

Tagged under

Yhteistyössä