Lucas Kalliomäki valmistautuu toiseen kauteensa edarissa

(16.6.2024) Ura Basketin edustusjoukkue on solminut sopimuksen 17-vuotiaan Ura-kasvatti Lucas Kalliomäen kanssa. Tuleva kausi on Lucaksen toinen miesten sarjoissa.

Edustusjoukkueen rakentaminen etenee hyvällä mallilla. Kaudella 2024–2025 tullaan näkemään enemmän juniori-ikäisiä pelaajia harjoitusringissä ja myös pelaavassa kokoonpanossa. Ensimmäisiin joukkueeseen kiinnitettyihin pelaajiin kuuluukin Ura Basketin nollaseiskoista tuttu takuri Lucas Kalliomäki. Lucaksen näki jo viime kaudella edarin pelipaidassa.

Päävalmentaja Arttu Mannelin:

– Lucas on urheilullinen, taitava ja motivoitunut pelaaja. Hän on matkalla kohti ammattilaisuutta, jonne omaa ehdottomasti mahdollisuuden. Lucas on moderni pelaaja, joka viimeistelee läheltä ja kaukaa näyttävästi, kuvailee Mannelin.

Kalliomäki, joka on kolmen juniori-SM-mitalin mies, oli debyyttikaudellaan mukana yhdeksän kertaa edarin pelaavassa kokoonpanossa. Tuolloin vasta 16-vuotias lupaus sai peleissä vastuuta yli kahdeksan ja puoli minuuttia. Lucaksen pistekeskiarvo 17-vuotiaiden SM-sarjassa, jossa Antti Saarisen luotsaama joukkue voitti pronssia, oli peräti 18,4, levypalloja kerääntyi 6,9 ja koriin johtaneita syöttöjä hän antoi 4,7.

– Viime kausi toi paljon uusia hyviä kokemuksia mulle ja hyvää opetusta millaista on pelata miesten sarjoissa. Alkavaa kautta odotan innolla joukkuekavereiden ja uuden päävalmentajan kanssa, iloitsee Lucas.

Lucas Kalliomäki (basket.fi)

Kuva: Mike Jeskin

Tagged under

Yhteistyössä