Verneri Virtanen palaa Ura Basketiin

(18.6.2024) Verneri Virtanen siirtyy ensi kaudeksi Turun NMKY:stä takaisin kasvattajaseuraansa. Virtanen on tehnyt pelaajasopimuksen seuramme edustusjoukkueen kanssa.

Verneri Virtanen (s. 2007) siirtyi keväällä 2023 Ura Basketista Turun NMKY:yn kokeilemaan siipiään miesten divisioona 1 A:ssa sekä pari vuotta vanhempien junioreiden kanssa 19-vuotiaiden SM-sarjassa. Nyt nuori takurilupaus palaa Ura Basketiin, ja tämä uutinen ilahduttaa päävalmentaja Arttu Mannelinia suuresti.

– Hienoa, että Verneri päätti tulla takaisin Uraan! Verneri on erittäin lahjakas takamies. Haluamme auttaa häntä pääsemään huipulle samalla, kun hän varmasti auttaa meitä voittamaan pelejä, pohtii Mannelin.

Kaudella 2023–24 Verneri, jolla on Antti Saarisen luotsaamien Uran 2007 syntyneiden kanssa juniori-SM-mitalit 15- ja 16-vuotiaiden sarjoista, sai runsaasti vastuuta molemmissa Namikan joukkueissa. 19-vuotiaiden SM-sarjassa hän pelasi miltei 34 minuuttia per peli, tilastoiden keskimäärin 14,8 pistettä, 6,3 levypalloa ja 6,8 koriin johtanutta syöttöä.

Miesten sarjassa silloinen debytantti sai jopa 28,19 minuuttia peliaikaa 21 ottelussa. Tilastoihin kirjattiin keskiarvot 8,9 pistettä, 2,9 levypalloa ja 3,7 syöttöä. Tempo ja pelikovuus 1A:ssa oli selkeästi kovempaa, kuin mihin Verneri oli tottunut.

– Tilanteisiin reagoiminen ja vähemmän tilaa pallon kanssa olivat myös uutta. Uskon, että pystyn nyt vastaamaan paremmin B-divarin tempoon ja pelaamaan paremmalla maltilla, ja sitä kautta tekemään enemmän oikeita valintoja. Odotan ensi kaudelta kehittäviä harjoituksia ja hyvää ja hauskaa harjoitusympäristöä. Varmasti Uran hyvän ilmapiirin takia tullaan saamaan myös menestystä kaudella, miettii Verneri.

Toivotamme Vernerin lämpimästi tervetulleeksi takaisin Uraan!

Miesten 1 divisioona B käynnistyy viikolla 40, tai 6. lokakuuta 2024. Kaksinkertaisessa sarjassa pääsemme sekä kamppailemaan vanhoja tuttuja, kuten PeU-Basketia, Kataja Basketia ja Team Pajulahtea vastaan, mutta ennen kaikkea jälleen pitkän tauon jälkeen todellisen derby-tunnelman äärelle, kun Kaarinan seudun korisherruus ratkaistaan Ura Basketin ja Turun NMKY:n välillä. Oispa jo syksy!

Verneri Virtanen (basket.fi)

Tagged under

Yhteistyössä