Vaikea vierailu Kouvolaan

Kehä III ja hyytyvä bussi. ”Paikkobussin pitäis olla paikalla puolen tunnin päästä”. Puolen tunnin päästä: ”Joo kohta siinä.” Lopulta reilu tunti bussin hajoamisesta viimein oltiin uuden bussin kyydissä ja kiireellä kohti Kouvolaa. Paikalla 18:00 ja ottelun aloitusta saatu siirrettyä 20 min alkuperäisestä klo 18:30:stä.

Lähtökohdat eivät taas häävit olleet #MeidänJoukkueen otteluun.

Ensimmäisellä jaksolla tekeminen olikin kentällä sen mukaista. Hyökkäykset olivat yksipuolisia eikä puolustuksessa maistunut työnteko. Aleksi Akpason heitoilla (8p ekalla jaksolla) onnistuimme pysymän jotenkin mukana. Jakso 29-21.

Toisella jaksolla puolustuspään petraus toi uutta virtaa tekemiseen ja eroa saatiinkin kurottua pitkin erää. Tuntui että Fiifi Aidoo (12p/3l/9s) oli joka puolella missä tapahtui. Puoliajalla Fiifillä kasassa 5 pisteen ja 7 syötön lisäksi myös 8 menetystä. Toinen jakso meille 19-14 ja puoliajalla ero vain 3 pistettä (43-40)

Aleksi Akpaso (13 pistettä) palkittiin #MeidänJoukkueen parhaana

Toisen puoliajan alkuun heti Ville Hänninen (9p/3s) tasoitti ottelun tilanteeseen 43-43. Muutenkin joukkueen tekeminen jakson alkuun näytti oikein hyvältä, mutta jakson toinen 5 minuuttia käänsi kulun täysin. Tilanteesta 53-52 Kouvot vei ja viimeiselle tauolle mentiin lukemista 67-56.

Viimeisellä neljänneksellä hyökkäyspäässä yritettiin Fiifin kautta saada peli rullaamaan. Virheitä tuli vastustajalle ja vapareille päästiin, mutta puolustuspäässä emme saaneet kotijoukkueen rynnistystä pysähtymään ja lopussa ero pääsi taas venähtämään turhan suureksi. Positiivisena asiana viimeiseltä jaksolta voidaan nostaa Trey Niemi, joka teki ensimmäiset pisteet Korisliigassa kolkillaan.

Kouvot onnistuivat tänään laajalla rintamalla. Avausviisikko pelasi 20-30 minuuttia ja penkkiviisikko 10-20 minuuttia. Kaikki heiltä myös 3-19 pistettä. Kouvot tuleekin olemaan vaarallinen joukkue, etenkin kotisalissaan, tällä kaudella.

Fiifi Aidoo (12p/3l/9s/10m) oli mukana niin hyvässä kuin huonossa

Tilastojen kertomaa:

FG: Kouvot    34/70    Ura  24/56

3P:                7/19              12/26

FT:                 22/27            14/23

LP:                 37 (O:15)      31 (O: 11)

Syötöt:          12                  20

Menetykset: 9                    19

Lehdistötilaisuudessa kuultua:

Aleksi Akpaso: ”Voi olla, että vaikutti, voi olla, että ei (bussin hajoamisesta). Ei se oo syy sille et 1vs1 hävitään. Kouvot teki meijän hyökkäämisestä vaikeeta. Väsymys ei ikinä sais olla syy siihen et luovutetaan tai et se peli näyttää silt milt se näytti tos lopus. Me ollaan kuitenkin osoitettu et meil löytyy potentiaalia. Meil on viel molemmissa päissä paljon työtä et saadaan tää nippu pelaa niiku sillä tavalla mihin se potentiaali on.”

Kristian Palotie: ”Ensinnäkin Kouvot oli erittäin hyvä etenkin puolustuspäässään. Kyllä tämä oli taas yksi niistä kasvukivuista kauden aikana, joka valitettavasti ilmeisesti pitää käydä. Me ollaan tällä hetkellä todella huonoja siinä, kun on epämukavaa. ja se paistaa moneen asiaan. Parhaimmillaan ollaan tositosi hyviä.”

#MeidänJoukkue suuntaa lauantaina Kauhajoelle päättämään vierasputkea hallitsevan mestarin vieraaksi. Ottelu alkaa klo 17:00. Paluu kotiin ensi tiistaina kun Kupittaan palloiluhallille saapuu vieraaksi BC Nokia. Tip-off klo 18:30. Nähdään silloin!

Kuvat: Ville Vuorinen