19-vuotiaat divarin final fouriin

(17.3.2019) Ura Basketin vanhemmat A-pojat ovat varmistaneet paikkansa 19-vuotiaiden valtakunnallisen divarin lopputurnaukseen. Paikka neljän parhaan joukossa vahvistui lauantaina, kun LoKoKo kaadettiin kotiparketilla luvuin 96–84.

A-poikien vastuuvalmentaja Petri Mäkitalo on tyytyväinen poikien suoritukseen ja kehitykseen kauden aikana. Vanhemmissa junnuissa treenataan kahdessa harjoitusryhmässä. Noin puolet ovat Jukka Valpolan vetämissä 1B-ryhmän treeneissä, ja puolet harjoittelevat A-poikien ryhmässä Mäkkärin ohjauksessa. Pelivalmennus on 19-vuotiaiden valtakunnallisessa sarjassa ollut valtaosin Mäkitalon vastuulla.

Kauden vaihtuessa Danial ”Bobi” Hazrati, Eino Sellman ja Oliver Räsänen siirtyivät Turun NMKY:stä Uraan.

– Pojat ovat löytäneet paikkansa joukkueesta hyvin. Bobi, Eino ja Oliver sekä Tuomo Aalto ja Oskari Lehto on sellaisia kavereita, joita en olen ikinä valmentanut säännöllisesti. On vienyt oman aikansa oppia tuntemaan poikia, kun heidät näkee lähinnä peleissä. Se on tuonut omat haasteensa toimintaan, toteaa Mäkitalo.

Alkukaudessa oli muitakin haasteita. Taitava ja urheilullinen nippu vaikutti ennakkoon varmalta SM-sarjaan menijältä, mutta toisin kävi. Karsinnoissa hävittiin kahteen otteeseen pienillä, muutaman pisteen marginaalilla tulokasjoukkue Go Time Athleticsille, ja haave paikasta mestaruussarjassa vaihtui divarin arkeen.

– Kaksi ensimmäistä sarjapeliä meni harmitukseen siitä, ettei me päästykään SM-sarjaan. Divari on kuitenkin ollut meille ihan hyvä. Olemme voittaneet kaikki muut joukkueet, paitsi Katajan. Joensuulaiset olisi hyvä välttää semifinaaleissa. Jos me kairataan voitto runkosarjan viimeisestä pelistä, jossa vastassa on Honka kakkonen, niin me ollaan ihan hyvillä sijoilla. Vastaan tulee todennäköisesti PuHu, joka voitettiin karsinnoissa, kertoo Mäkkäri.

Farkut verkkarihousuun

Joensuuhun on pitkä matka, ja lopputurnauksessa pärjäämiseen vaikuttaa paljon se, kuinka hyvin matkasuunnittelu ja järjestelyt saadaan toimimaan. Peleihin pitää tulla levänneenä, eikä bussista suoraan sadat kilometrit alla. Jojo Rami Kinnalalle Pohjois-Karjalan reissujen järjestelyt ovat jo tuttua kauraa, joten joukkue ja valmennus ovat taatusti hyvissä käsissä.

Nuoremmat A-pojat ovat varmistaneet paikkansa 17-vuotiaiden SM-sarjan neljän kärjessä. Vielä kamppaillaan lopullisesta sijoituksesta 1-3, ja potissa on näin ollen kotikenttäetu.

Rutkasti tsemppiä pojille loppukauden peleihin!

Tagged under

Yhteistyössä