A-pojat 19-vuotiaiden SM-sarjaan

(2.10.2017) Ura Basketin A-pojat selvittivät viikonloppuna tiensä tulevan kauden 19-vuotiaiden SM-sarjaan Helsingissä pelatussa karsintalohkossa.

Seuraavassa A-poikiemme päävalmentaja Jukka Lindberg kertaa karsintaturnauksen vaiheita:

La 30.9. Ura Basket – Helsinki Rocks Valkoinen 80 – 68 (17 – 13, 19 – 18, 24 – 25, 20 – 12)

Helsinki Rocks on MaSun ja Wartti Basketin A-poikien yhteinen kilparyhmä. Viikonvaihteen SM-karsintojen toiselle kierrokselle Rocks oli selviytynyt peräti kahden joukkueen voimin. Valmentajat Eero Nikkarinen ja Kari Rantala ovat työskennelleet vuosien ajan ansiokkaasti ja määrätietoisesti itähelsinkiläisen juniorikoriksen eteen. Pitkäjänteinen valmennustyö sekä kovat kansainväliset turnaukset tuottavat jatkuvasti uusia laatupelaajia Suomi-korikselle sekä menestystä kansallisissa sarjoissa.

Rocks Valkoinen on ikään kuin kakkosjoukkue, mutta senkin riveistä löytyi huippulupauksia. Varsinkin Rocksin Christian Ahokas (25/3) oli meille lauantain ottelussa vaikea pysäytettävä. Muut hesalaiset me saimme kuitenkin pidettyä kohtuullisen hyvin kurissa.

Oma korintekovastuumme jakaantui melko tasaisesti. Ykköspyssynä oli Karri Sällylä (20/8). Myös Eetu Savonvirta (13/10) oli tehokas korien tuntumassa.

Su 1.10. Helsinki Rocks Musta – Ura Basket 109 – 57 (33 – 11, 31 – 10, 26 – 19, 19 – 17)

Sunnuntain aamupelissä Rocksin ykkösjoukkue näytti huippuosaamista. Jäimme jälkeen pelin kaikilla osa-alueilla. Yritimme pysäyttää helsinkiläisten jyräämistä useammallakin erilaisella puolustusmuodolla, onnistumatta. Rocks tulee kevään mitalipelien koittaessa varmasti taistelemaan Suomen mestaruudesta.

Rocksin huippulahjakas Aleksi Liukko, 211 cm, teki korin oikeastaan aina halutessaan, tilastoihin kirjattiin 34/8/4bl. Meiltä Eero Myllymäki (17/2) pystyi parhaiten säilyttämään suoritustasonsa kovasta prässistä huolimatta.

Su 1.10. Ura Basket – Helsinki Rocks Valkoinen 78 – 56 (32 – 14, 15 – 13, 14 – 13, 17 – 16)

Sunnuntain iltapelissä oli panoksena SM-sarjapaikka. Rocks Valkoinen oli menettänyt Christian Ahokkaan Hyvinkäälle miesten divaripeliin. Meiltä puolestaan Karri Sällylä satutti nilkkansa vain neljän minuutin pelin jälkeen, joten puntit olivat siltä osin tasan. Nyt astui esiin kapteenimme Eero Myllymäki (27/13). Hän oli päättänyt voittaa tämän pelin. Eero tehtaili jo pitkään taukoon mennessä 25 pistettä yli 90 prosentin tarkkuudella! Kahden jakson jälkeen johtomme oli 20 pistettä ja onnistuimme pitämään otteen turvallisesti hallussamme loppuun saakka.

Lisävirtaa treenaamiseen

Olen tosi iloinen poikiemme puolesta. SM-sarjapaikka oli joukkueemme ehdoton tavoite. Se on nyt saavutettu, ja saamme siitä lisävirtaa treenaamiseen. Seuraava tavoitteemme on kehittyä kauden mittaan sekä yksilöinä että joukkueena uudelle tasolle. Haluamme lisäksi, että hyvä joukkuehenkemme ja iloinen tekemisen meininki tulee kauden mittaan välittymään katsomoon asti.

Tiivis yhteistyö

Teemme sangen tiivistä valmennuksellista yhteistyötä seuramme edustusjoukkueen ja Ura Boysin kanssa. Coachit Kristian Palotie ja Jari Suomi olivat molemmissa SM-karsintaturnauksissa apunani penkin päässä, kiitos!

Tärkeintä on kuitenkin saumaton yhteistyömme päivittäisharjoittelun puolella. Tälläkin viikolla 3-4 A-poikaamme harjoittelee edarin mukana ja puolen tusinaa muuta kaveria Ura Boysin kanssa. Kehittymisen myötä useampikin kaveri tulee ennen pitkää saamaan kutsun myös miesten peleihin.

Kaksi joukkuetta

Kaikkiaan seurassamme on parikymmentä A-ikäistä pelaajaa. Haastajaryhmämme pelaa alueen I-divaria, ja sieltä nousee kauden aikana muutama kaveri pelaamaan myös SM-sarjaa.

SM-karsinnoissa joukkueessamme pelasivat: Tuomo Aalto, Valter Olin, Oskari Lehto, Reko Laine, Akseli Kinnala, Eero Myllymäki, Eetu Savonvirta, Matias Hendolin, Karri Sällylä, Miiko Koivisto, Eetu Hänninen ja Miiko Koivisto.

Taitavat joukkueenjohtajamme ovat Rami Kinnala ja Mika Myllymäki.

Meidän lisäksemme SM-sarjaan selviytyivät MuKi, Rocks Musta, HNMKY, KaU, Kouvot, KTP, HoNsU, Lahti Basketball sekä TuNMKY.

Sarja käynnistyy lauantaina 14.10.

Tekstin kuvat Marko Hänninen.

Ura-perhe onnittelee lämpimästi A-poikia sekä joukkueen taustahenkilöitä SM-sarjapaikasta!

Yhteistyössä