Edari on pelannut kolme harjoituspeliä

Toukokuun alusta asti harjoitellut Ura Basketin edustusjoukkue on ehtinyt pelaamaan tähän mennessä jo kolme harjoitusottelua. Saldona niistä on yksi voitto ja kaksi tappiota.

Elokuun lopulla kohdattiin kotona Uudenkaupungin Korihait, joka kurssitti edaria lukemin 67 -106 (26 -49), syyskuun alussa Monnarilla vieraili Raholan Pyrkivä, jonka kanssa pelattiin melko tasokas ja tasainen peli, joka lopulta kääntyi vieraille lukemin 75 – 80 (48 – 40). Keskiviikkona avattiin voittotili uusintaottelussa RaPya vastaan, jolloin tuliaisina Tammelasta oli siis voitto lukemin 77 – 81 (49 – 39).

Korihait-pelissä vierailijat oli selvästi parempi joukkue Mikko Jalosen johdolla. Korihait pelasi kovalla itseluottamuksella ja näytti miksi se olisi jo viime kaudella noussut Korisliigaan. Lisäksi Korihailla oli erinomainen heittopäivä, kolmoset upposivat 60 %:n tarkkuudella ja onnistujia oli laajalla rintamalla. Ura Basket pysyi Korihaiden kyydissä ensimmäisen jakson, jonka jälkeen hyökkäyspeli sakkasi totaalisesti. Toisella neljänneksellä Ura sai aikaiseksi vaivaiset 4 pistettä, jonka jälkeen voitosta ei enää pelattu.

Toisessa treenimatsissa Ura Basket kohtasi RaPy:n Tampereelta, jolloin joukkue oli jo valmiimpi pelaamaan. Kotijoukkue hallitsi peliä kolme jaksoa johtaen noin kymmenellä pisteellä. Neljännellä jaksolla taisi hieman bensa loppua varsinkin RaPy:n uuden bulgarialaisen takamiehen puolustamisessa, joka nakkasi jaksolla 13 pistettä ja johti joukkueensa voittoon.

Keskiviikkona pelatussa uusintaottelussa Tampereella osat vaihtuivat. RaPy hallitsi peliä 2 jaksoa, mutta puoliajalla pidetyn tiukan puhuttelun jälkeen puolustuksen intensiteetti nousi ja Ura pääsi mukaan peliin. Lopussa joukkueen kokeneimmat pelaajat, Santeri Latvala ja Jussi Kukkonen, rauhoittivat pelin ja tekivät Joona Airenteen tukemana tärkeät pisteet voiton takaamiseksi.

Ottelutuloksia tärkeämpää on data siitä, missä ollaan onnistuttu ja missä pitää vielä parantaa sekä yleinen peli-ilme. Kaikilla osa-alueilla on tullut onnistumisia, mutta parannettavaakin totisesti on. Ikävin asia on ollut Samu Kaaresvirran loukkaantuminen, joka vei pois paitsi johtavan pelaajan, mutta myös henkisen johtajan kentältä. Myös monet muut loukkaantumiset ovat häirinneet harjoittelua. Tosin vaikeudet kasvattavat, kuten kävi esimerkiksi keskiviikon pelissä – olimme perillä hieman normaalia myöhemmin ja peli alkoi molli voittoisesti. Tauolla joukkue kuitenkin päätti pestä kasvonsa ja peli-ilme oli parasta tällä kaudella.

Harjoittelu jatkuu tiiviinä ja seuraavat harjoitusottelut pelataan lauantaina 19.9. klo 10.00 Solna Vikingsiä vastaan Littoisten Monitoimitalolla ja samana päivänä klo 18.00 IA-divisioonan JKS:ää vastaan poikkeuksellisesti Lietohallissa.