Granström ja Saivosalmi edarin piiriin

(23.6.2024) Ura Basketin edustusjoukkue on solminut sopimukset 2008 syntyneiden Benjamin Granströmin ja Reino Saivosalmen kanssa.

Seuramme edustusjoukkueen rakentaminen on kaartanut loppusuoralle. Nuorten pelaajien nostaminen edarin harjoitus- ja ottelurinkiin on keskeinen osa joukkueen tulevan kauden toimintaa. Niinpä seura on solminut sopimukset 2008 syntyneiden Benjamin Granströmin ja Reino Saivosalmen kanssa.

Päävalmentajamme Arttu Mannelin on tyytyväinen, että nuoria talentteja saadaan mukaan joukkueeseen. Energisellä taisteluilmeellään huomiota kiinnittävä Granström on kulkenut ikäluokkansa maajoukkueen kanssa alusta alkaen, ja Saivosalmi toimii tällä hetkellä 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen kapteenina.

– Maajoukkueen kapteenin rooli kertoo Reinosta erittäin paljon. Hän on fiksu ja kaikin puolin erittäin hyvä junioripelaaja. Haluamme auttaa Reinoa seuraavissa askelissa kohti aikuiskoriksen huippua ja uskon, että samalla Reino auttaa meidän edustusjoukkuettamme paljonkin, arvioi Mannelin.

Reino, joka pokkasi pronssia 16-vuotiaiden SM-sarjasta keväällä 2024, ja saman valöörin mitali Robert Petersen Cupista Jari Suomen luotsaamana keväällä 2023, on sopimuksesta innoissaan.

– Olen huomannut jo nyt kuinka hyvä valmennustiimi ja jengi meillä on kasassa. Tulossa on varmasti kausi täynnä hyvää meininkiä. Uskon edarin toiminnan kehittävän minua pelaajana paljon, niin valmentajien kuin myös vanhempien pelaajien ansiosta, miettii Reino.

Benkku omaa tärkeän vahvuuden valtavan lisäenergian tuojana peleihin.

– Se on yksi aliarvostetuimmista ominaisuuksista koripallossa ja yleensä sellainen asia, josta katsojat pitävät. Benkku on muutenkin erinomainen junioripelaaja. Haluamme auttaa häntä kohti ammattilaisuutta, kertoo Arttu.

Granström, jolla on kolme junnu-SM-mitalia Antti Saarisen luotsaamien 2007 poikien kanssa sekä RPC-pronssimitali, on todella iloinen ensimmäisestä sopimuksestaan kasvattajaseuransa kanssa.

– Päätös ei ollut millään tavalla epäselvä, mahtavan valmennuksen ja jo nyt mainion joukkueen takia. Uskon, että saan tästä mahdollisuudesta todella paljon kokemusta ja uskon myös kehittyväni pelaajana todella paljon tämän kauden aikana, tuumii Benkku.

Maajoukkuekesä pitää kiireisenä

Ura Basketin 2008 syntyneistä pojista Granström, Saivosalmi ja Leo Rentola ovat saaneet kutsun maanantaina 24.6. alkavalle maajoukkueleirille. Leirillä valmistaudutaan alle 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoihin Lohjan Kisakalliossa 3.–8.7.2024. Reilun kuukauden päässä siintää myös Kreikan Heraklionissa pelattavat EM-kisat, jotka alkavat 9. elokuuta.

– Olen menossa leirille taistelemaan paikasta PM-kisajoukkueeseen ja mahdollisuudesta päästä EM-kisoihin. Leirillä on paljon hyviä pelaajia ja pitää näyttää, että oikeasti kuuluu joukkueeseen, kertoo Granström.

Reino ammentaa jo nyt kesätreeneistä varmuutta alkavaan maju-urakkaan:

– Edarin kanssa harjoittelu ja pelaaminen antaa lisää itseluottamusta ja rohkeutta, joka tukee myös varmasti omaa maajoukkuepolkuani, sanoo Reino.

PM-kilpailut 2024 (basket.fi)

Edustusjoukkueella on nyt sopimukset seuraavien pelaajien kanssa:

Benjamin Granström, Aku Haikonen, Lauri Hänninen, Jesse Javanainen, Lucas Kalliomäki, Max Kozlov, Reino Saivosalmi, Teemu Sulonen ja Verneri Virtanen.

Miesten 1. divari B:n kausi alkaa viikolla 40 (6.10.2024). Seuraa edarin preseason-uutisointia verkkosivuillamme ja somessa.

Kuvat: Mike Jeskin

Tagged under

Yhteistyössä