Lauantaina loppukauden tärkein ottelu

(26.2.2021) Korisliigan runkosarjan viimeinen rutistus on käynnissä ja Meidän Joukkueella on kolme ottelua kautta 2020-2021 jäljellä. Lauantaina luvassa on loppukauden tärkein ottelu, ainakin henkisellä puolella, kun liigan jumbosijoilla olevat iskevät yhteen. Kamppailut Korihaita vastaan ovat aina täynnä tunnetta ja tapahtumia, eikä muuta ole odotettavissa lauantainakaan, vaikkei tällä kertaa saada isoja fanijoukkoja kentän laidalle.

Vierailija Korihait

Uudenkaupungin Korihait on liigahistorian eniten otteluita pelannut varsinaissuomalainen joukkue 1438 ottelullaan. Edellä vain KTP, Pyrintö ja ToPo, joten perinteitä riittää Ugissa. Pitkän historian kruunaa mestaruus vuodelta 1990.

Viime vuosina ei Korihait ole pelannut mestaruudesta, mutta seura on tekemässä uutta tulemista jälleen kukoistavan autotehtaan tuella. Tällä kaudella Korihait on antanut paljon vastuuta nuorille pelaajille ja kovin montaa voittoa ei joukkueen uskottu ottavan kauden alussa. Loppiaisena Korihait onnistui kuitenkin kaatamaan BC Nokian vieraissa ja aikaisemmin helmikuussa Kouvot kotonaan, joten joukkue on meidän tavoin kahdessa voitossa ja janoaa kovasti sitä kolmatta päänahkaa. Korihait on aina päävalmentaja Jarno Nikulan kanssa tullut etenkin Varsinais-Suomen pikkuderbyihin kovalla asenteella ja helppoja pelejä emme ole ikinä saaneet Nikulan haita vastaan. Eikä luvassa sellaista ole tälläkään kertaa.

Kaikki kaikessa Korihaille on Trey Zeigler (19,8p/7,9l/5,4s), joka on joukkueen tehokkain pistemies sekä syöttäjä ja toiseksi paras levyreissä. Zeiglerin henkilökohtaisilla ratkaisuilla joukkue on usein pystynyt hyvin taistelemaan ja erityisesti Ura Basketia vastaan Zeiglerillä on taipumus onnistua.

Muista vahvistuksista sentteri Sal Nuhu (11,2p/9,3l/2,2t) on pelote korin alla, josta kertoo vakuuttava blokkikeskiarvo 2,2, jolla johdetaan sarjan tilastoja ylivoimaisesti. Takamies Trevor Blondin (13,2p/4,3l/3,3s) pitäisi pakottaa heittämään kaukaa, sillä hänen kolmen pisteen heitot ovat vain 28%, kun taas kakkoset erittäin hyvä 53%. Edellisessä derbyssä Blondin onnistui hienosti, kun teki tilastot 25p/8l/6s. Neljäs jenkki Korihait-kokoonpanossa on Robert Hall III, joka on tuttu Ura-faneille 1B-divarista. Nikulan perjantaina ilmoittamassa kokoonpanossa ei Hallia ole.

Kotimaisella osastolla tärkein palanen ugilaisille on ehdottomasti kapteeni Miikka Marttinen (11,8p/2,6l). Kouvot voitossa Marttinen painoi 8 kolkkia sisään ja teki peräti 30 pistettä. Vain kolme suomalaista on pystynyt parempaan tällä kaudella. Marttisen kovin ase on nimenomaan kaukoheitto, joten hänen kanssa saa olla tarkkana lauantaina. Korihaista löytyy myös viime kaudella kaarinalaisryhmässä pelannut Atte Perttu (4,9p/2,7l), joka myös tunnetaan heitostaan. Lämpimäksi päästessä Perttu on erittäin ikävä kaveri. Mielenkiintoisia nuoria löytyy myös Korihaista Aamos Nikulan ja Tommi Lehtosen johtamana.

Teemu Suloselta löytyy kokemusta myös Korihait-paidasta

Meidän Joukkue lauantaina

Maajoukkuetauolle siirryttiin 10. päivä iloisissa merkeissä, kun Joensuussa joukkue onnistui trillerin kautta ottamaan pisteen voiton Katajasta. Pitkään haettu toinen voitto oli henkisesti erittäin tärkeä ja antoi varmasti paljon voimia harjoitustauolle. Joukkue sai hyvän harjoitusjakson alle tauolla. Kapteeni Matti Nuutinen (13,6p/6,3l/2,2s) oli Susijengin mukana nappaamassa EM-kisapaikan jälleen, mutta muuten joukkue on ollut yhdessä ja odottaa innolla runkosarjan viimeisiä otteluja.

Iloisesti ennen taukoa esiintynyt nuori kaarti Trey Niemi (8,6p/4,6s)-Joona Airenne (3,3p)-Joona Tuomala (4,6p) saa taas uuden näytönpaikan ja yrityksestä ei varmasti tälläkään kertaa jää kiinni. Trey ja Joona A ovat käyneet pitämässä pelivirettä yllä divarin puolella hyvillä tehoilla.

Reippaasti yli 100 Korisliiga-ottelun painelevat Teemu Sulonen (8,9p/2s) ja ​Ville Hänninen (4,8p/3,1s) ovat myös valmiina jälleen parketille, kun voittoa lähdetään lauantaina kairaamaan.

Ulkomaalaisosastolta löytyy joukkueen ehdoton tehokunkku Kevin Bracy-Davis (21,3p/6,1l/2,6s), joka on kantanut joukkuetta koko kauden luotettavasti. Kaarinassa hyvin viihtyvä KBD oli ennen maaottelutaukoa todella kovissa liekeissä ja se vire toivottavasti jatkuu myös kauden loppuun, kun väliin on saatu pieni lepo. Emmitt Holt (8,9p/6l) on ollut piristysruiske useassa ottelussa, mutta kokonaisvaltaisempaa ottelun hallintaa mieheltä vielä kaivataan. Urheilullinen Kevaughn Allen (11,7p/3,2l/2,2s) on hieman jäänyt pimentoon, mutta voi hyvän päivän sattuessa painaa vaikka 30 pistettä taululle.

Trey Niemi on ottanut jatkuvasti isompaa roolia Damion Dantzlerin joukkueessa

Derby-tunnelmaa kotisohville

Kuten kaikki tiedämme, emme valittavasti voi ottaa yleisöä paikan päälle, joten kotisohvilla on tämäkin jännäri seurattava. Onneksi on Ruutu+ ja Tapio Suominen!

Korisliigaa Littoisten monitoimitalolta, Ura Basket-Korihait, lauantaina 27.2.2021 klo 17:00. Ottelu nähtävissä Ruutu plus-palvelussa.

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä