Liigakarsinnat käyntiin jo torstaina!

Sunnuntaina Lahdessa varmistui Ura Basketin vastus liigakarsintoihin, kun Lahti Basketball otti kolmannen voittonsa 1A-divarin finaaleissa. Näin lahelaiset pääsivät juhlimaan sarjavoittoa vieden finaalitkin 3-0 kotiin. Häviävänä osapuolena finaaleissa oli meille äärimmäisen tuttu vastustaja, LoKoKo Bisons Loimaalta. Divarin kakkosena Bisons asettuu meitä vastaan liigakarsinnoissa.

Bisonsin kausi pikakelauksena

Viime kauden 1B-divisioonan mestari Loimaa lähti kauteen Lahden jälkeen divari A:n toiseksi suurimpana suosikkina. Edellisen kauden mestaruuden takuumiehet Juho-Matti Henttonen ja Esko Salonen jatkoivat seuran kulmakivinä ja kun vielä kolmas Lahden kultaisen 1996-ikäluokan pelimies Ville Karvonen saatiin houkuteltua Loimaalle oli suomalaisrunko hyvällä mallilla. Ison veden takaa Bisons-paitaan pestattiin ammattilaisuraa aloittelevat Alex Foster sekä Marcus White.

Alkukausi oli Bisoneilta vahva. 14 ensimmäisestä ottelusta 12 voittoa ja kaikki näytti hyvältä. Vuoden 2019 alku oli sen sijaan vaikeaa aikaa Arttu Mannelinin johtamalle joukkueelle. 6 pelistä vain yksi voitto ja sijoitus sarjataulukossa joukkueita meni ohi. Runkosarjan loppuun taas joukkue löysi peli-ilon ja viimeisellä kierroksella kaatui kovan taistelun jälkeen Kristika ja näin kakkossijalta loimaalaiset pleijareihin. Puolivälierissä HNMKY antoi kovan vastuksen ja vierasvoitosta toiseen edennyt sarja ratkesi vasta 5. pelissä Loimaalla kun Bisons onnistui kaatamaan selvin lukemin helsinkiläishaastajat. Välierissä vastaan tuli toinen helsinkiläisryhmä, HBA-Märsky. Märskyn junioreista ei ollut vastusta biisonilaumalle ja tie kohti finaaleja oli auki suoraan 3-0. Finaaleissa vastaan asettui Lahti Basketball, joka vei kaksi ensimmäistä kohtaamista suorastaan murskaavasti. Kolmas ottelu sunnuntaina oli paljon tasaisempi kuin kaksi edellistä kohtaamista. Tasaisesti edennyt ensimmäinen puoliaika päättyi Lahden kovaan runiin ja selvän oloiseen 61-44 -tilanteeseen. Puoliajan jälkeen kentälle asteli määrätietoinen Bisons. Jobin postia tuli tosin heti ensimmäisestä hyökkäyksestä, kun nopeaan päässyt Ville Karvonen donkkasi pallon sisään. Samalla hetkellä pahasti myöhässä tullut Lahden Jarred Jones osui Karvosta selkään. Seurauksena Karvonen kääntyi ilmassa poikittain ja laskeutui lattiaan pää edellä. Katsomoon vaikutti että Karvonen menetti hetkeksi tajuntansa. Pelottavalta vaikuttanut tilanne rauhoittui kun Karvonen nousi ylös ja talutettiin pois kentältä. Tuloksena mitä ilmeisemmin aivotärähdys. Raukkamaisesti rikkonut Jones selvisi tilanteesta EU-virheellä. Bisons sai tilanteesta adrenaliinipiikin ja kirikin eron parhaimmillaan jo 7 pisteeseen. Taistelu jäi tosin vajaaksi kun kapea runko alkoi kärsiä vielä virhevaikeuksista ja näin Lahti pääsi lopulta juhlimaan sarjanousua voittoluvuin 107-88. Hienoa työtä tehnyt LaBa ansaitusti Korisliigaan ensi kaudeksi ja Bisons karsimaan meitä vastaan.

Mikael Sandberg on ollut äärimmäisen iso palanen #MeidänJoukkueelle tällä kaudella

Biisonit karsintoihin

Karvosen loukkaantuminen vaikutti sen verran pahalta, että herraa tuskin nähdään parketilla enää tällä kaudella, valitettavasti. Myös hyvän kauden pelannut Rasmus Marttinen on ollut poissa peleistä helmikuusta lähtien ja häntä tuskin nähdään karsinnoissa. Näin Bisons kamppailee meidän lailla ikävistä poissaoloista ja kapea materiaali on entistäkin kapeampi. Avausviisikkoon nelikon Salonen-Henttonen-Foster-White lisäksi nousee luultavasti takakentän väkkärä Mikko Jämsä. Vaihdosta Mannelinilta vielä löytyy isokokoinen Petteri Ruutiainen ja LoKoKo-kasvatti Markus Lammela.

Eldar Skamon juonikkuutta tarvitaan tulevissa karsinnoissa.

#MeidänJoukkue valmiina karsintoihin

Niin valmiina kuin tällä kaudella vain voi olla.. Järkyttävät loukkantumismäärät ovat varjostaneet koko kautta ja nyt onkin mahdollisuus pestä kasvot ja hoitaa sarjapaikka taskuun myös tulevaksi kaudeksi.

Joukkue on nyt viikon saanut palautua ja valmistautua tuleviin koitoksiin, joten virtaa jäljellä oleviin otteluihin luulisi löytyvän. Vastustajan kapeaa materiaalia on juoksutettava ja laitettava tosissaan töihin. Kaaospallo toden teolla kunniaan!

Coach Kristian Palotie ennakoi tulevaa koitosta näin: ”Kauden varmuudella viimeiset pelit, jotka on syytä vetää kunnialla ja äärimmäisen kovalla asenteella nälkäistä vastustajaa vastaan. M1A -sarjanousija Bisons vetänyt Arttu Mannelinin johdolla loistavan kauden.”

#MeidänJoukkue torstaina:

Stephen Croone, Trey Niemi, Aleksi Akpaso, Eero Sahlberg, Joona Airenne, Eldar Skamo, Mikael Sandberg, Jesse Perry, Edvard Gullichsen ja Lauri Hänninen.

Loimaalta on oma fanijoukko tulossa Littoisiin. Tarvitsemme oman joukkomme mukaan mahdollisimman suurena! Kuvaaja: Ville Vuorinen

Karsinnat alkavat jo torstaina

Molempien seurojen toiveesta karsinnat aloitetaan jo torstaina, jotta pitkä kausi saadaan pian päätökseen. Karsinnat aloitetaan torstaina monnarilla, toinen ottelu lauantaina Loimaalla klo 18:00 ja tarvittaessa vielä maanantaina pelataan ratkaiseva 3. ottelu Littoisissa.

Vielä kerran siis tossua toisen eteen ja kohti monitoimitaloa! Torstaina pelataan toivottavasti kauden viimeinen kotiottelu ja haluamme kaikki Ura-perheen jäsenet paikan päälle nauttimaan vielä kerran tästä #MeidänJoukkueesta!!

Liigakarsintaa Littoisten monitoimitalolla 25.4. klo 18:30, Ura Basket – LoKoKo Bisons.

Liput otteluun: Lippu.fi

Kuvat kauden alla pelatusta Ura Basket-Bisons harjoitusottelusta, kuvaaja Jukka Lindberg

Yhteistyössä