Matilla mainio startti Roannessa

(17.10.2016) Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 26, on aloittanut kautensa mainiosti Ranskassa. Matin uusi seura Chorale Roanne on pelannut voitokkaasti kaikki syksyn cup-ottelunsa, ja jatkoksi kaatui perjantai-illan ProB-liigan sarja-avauksessa myös Lille Metropole, tosin vasta jännittävien vaiheiden jälkeen.

14.10.2016 Ranskan ProB: Roanne – Lille 99 – 96 (25 – 13, 27 – 31, 21 – 25, 26 – 27)

Kotijoukkue aloitti vakuuttavasti. Puolustus toimi nautittavasti, ja hyökkäyksissä pallo pelattiin hyviin tekopaikkoihin. Toiselle neljännekselle asteli kuitenkin sisuuntunut vierasjoukkue, joka vähä vähältä kuroi eroa umpeen ja siirtyi päätösneljänneksellä jo muutamalla pisteellä johtoonkin.

Roannen henkinen selkäranka kesti vaikeassa tilanteessa. Matti riisti pallon ratkaisuhetkillä ja jakoi koriin johtaneen syötön. Raivokkaasti kannustanut kotiyleisö, 3500 katsojaa, pääsi lopulta juhlimaan omiensa voittoa.

Kotijoukkueen nuori pelinjohtaja Arthur Rozenfeld (27/5/10s) valittiin ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi. Iso ja nopeakätinen Joe Burton (19/9) hääri puolestaan tehokkaana korien tuntumassa.

Matti (8/6/2s) on joukkueensa kolmas tärkeä runkopelaaja ja valmentaja Laurent Pluvyn ehdoton luottomies. Perjantaina Matti urakoi 32 peliminuuttia ja teki totuttuun tapaansa ja tilastoilta piilossa erinomaista työtä joukkueensa puolustuksen lukkona.

”Alun jälkeen meidän pelisuunnitelmamme kyllä petti pahasti. Vastustaja sai liikaa avoimia heittopaikkoja ja levypalloja. Yleisö varmaan viihtyi jännässä matsissa, mutta valmentajat eivät tykkää, kun vastustaja tekee melkein sata pinnaa omiin”, Matti huokaili pelin jälkeen.

Tilastot

Perinteikäs Chorale Roanne Basket

Chorale Roanne Basket täyttää ensi vuonna komeat 80 vuotta. Seuran viimeisin mestaruus on vuodelta 2007. Perinteikkään seuran toimintaympäristö on laadukas. Seuran kotiareena Halle André-Vacheresse on kunnostettu ja laajennettu vuonna 2011. Se vetää uumeniinsa 5000 katsojaa.

Pelaajilla on hallilla käytössään kaikki nykyaikaiset palvelut palautusaltaineen jne. Kutsuvieraita palvelee puolestaan valtava VIP-tila. Perjantain ottelun jälkeen yli 300-päistä vierasjoukkoa viihdytti parin tunnin verran live-bändi.

Muutenkin seura on panostanut ottelutapahtumaan valtavasti. Katsojia viihdyttää näyttävä pelaajaesittely sekä monet hauskat tauko-ohjelmat. Iso osa yleisöä jäi ottelun jälkeen vielä pitkäksi aikaa nauttimaan hallin ravintolapalveluista.

Idyllinen Roanne

Aina hyväntuulinen Matti on nopeasti lunastanut koko seuraväen suosion. ”Seura on hoitanut kaikki asiat tosi hyvin. Asunto sekä kaikki perheemme arjen järjestelyt toimivat. Me viihdymme täällä hienosti”, Matti kiittelee vuolaasti.

”Roanne on muutenkin mukavan idyllinen pikkukaupunki, ja kaikki ihmiset ovat täällä valtavan ystävällisiä.”

Tiivis kausi edessä

Matin kausi jatkuu tiiviinä. Runkosarjassa on kaikkiaan 34 kierrosta. Viimeinen peli on 19. toukokuuta, ja sen jälkeen on edessä vielä playoff-ottelut.  Meikäläisestä systeemistä poiketen sekä runkosarjan voittaja että pudotuspelien paras joukkue nousevat Ranskan korkeimmalle sarjatasolle, ProA:han. Roannen ehdoton tavoite on sarjanousu. Voitokkaan Pre Seasonin seurauksena menestystä haetaan myös cup-kilpailuista.

”Vuodenvaihteen tienoilla meillä taitaa olla muutaman päivän loma. Yritämme silloin ehtiä muutamaksi päiväksi Suomeen ja Kaarinaankin. Paljon terveisiä joka tapauksessa Ura Basketin suuntaan!” Matti huikkaa lopuksi.

Ura Basket ylpeänä toivottaa Matille ja Roannelle menestystä kuluvalla kaudella!

Yhteistyössä