Mikrotytöillä jännittävä kotiturnaus

(7.2. 2016) Ura Basket järjesti sunnuntaina mikrotyttöjen läntisen alueen 2. divisioonan sarjaturnauksen.

Ura Basket – KaaRo 52-28 (14-6, 10-6, 12-8, 16-8)
Korihait – Ura Basket 64-46 (14-14, 12-13, 19-15, 19-4)

Ura Basketin mikrotytöt tukijoukkoineen emännöivät sunnuntaina sarjaturnausta Piispanlähteen yläkoululla. Tytöt pelasivat päivän aikana kaksi peliä, ja tunteiden kirjo oli päivän aikana valtava sekä kentällä että katsomossa.

Päivän ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli Kaaron Roima Raumalta. Kotijoukkue pelasi hienosti ja hyvällä itseluottamuksella. Raumalaiset eivät päässeet niskan päälle missään vaiheessa, ja Ura vei voiton 52-28.

”Peli oli tosi hyvä – kauden parhaita. Peli oli iloista, ja kaikille tuli onnistumisia”, kehui valmentaja Mikko Granström.

Iltapäivän ottelussa vastaan tuli Uudenkaupungin Korihait. Heti ensi minuuteilta tuli selväksi, että joukkue oli astetta kovempi vastus kuin KaaRo. Yleisössä jännitettiin henkeä pidätellen joukkueiden tasaista vääntöä ja hämmästeltiin tyttöjen koripallotaitoja puolin ja toisin. Ottelu oli todella tasainen aina viimeiseen jaksoon asti, mutta sitten Korihait sai yliotteen ja voitti jakson 19-4. Ottelu päättyi lukemin 64-46. Valmentajan mukaan Ura Basket unohti ratkaisuvaiheessa puolustamisen perusasiat ja pelirohkeuden.

”Päivän toisessa pelissä saatiin paljon oppia. Harmi, ettei keskittyminen riittänyt ottelun loppuun asti, vaan tasatilanteessa alettiin katsella tulostaululle ja hävittiin. Otan tämän valmennuksen piikkiin”, Granström totesi.

Hän oli tyytyväinen, että päivän molemmissa peleissä joukkue teki hienosti pisteitä.

”Kaiken kaikkiaan olemme menneet huimasti eteenpäin peli peliltä. Olen todella ylpeä tytöistä.”

Ura Basketin mikrotytöt alkoivat pelata sarjaa vasta tammikuussa. Neljän ottelun jälkeen tilillä on kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Tappion hetkelläkään joukkuehenki ei ole rakoillut, mikä lämmittää myös tukijoukkoja. Koossa on kaiken kaikkiaan innokas porukka, joka selvisi ensimmäisen kotiturnauksen järjestelyistä loistavasti.