Mikrotytöille makea paikallisvoitto

Ura Basketin mikrotytöt pelasivat viidennen sarjaottelunsa lauantaina Turun Riennon kotiparketilla Luolavuoren koululla. Ottelu oli juuri niin tiukka ja jännittävä kuin ennakkoon ”pelättiin”. Loppuun asti taistellut Ura otti makean voiton kovasta paikallisvastuksesta.

5.3. 2016 Turun Riento–Ura Basket 36–49 (12–10, 12–14, 12–12, 0–13)

Mikrotyttöjoukkueen toppatakkiosasto teki taktisesti viisaan vedon jo pelin aattona perjantaina, kun se johdatti tytöt treenisalin sijaan Littoisten monitoimitalolle katsomaan miesten edustusjoukkueen peliä. Hienolla taisteluilmeellä pelanneet miehet antoivat hyvän mallin tytöille lauantain paikalliskamppailuun.

Ottelu Turun Riennon kotiluolassa alkoi hieman hermoillen, mutta Ura pääsi aikalisän jälkeen hienosti peliin mukaan. Vastustaja vei ensimmäisen erän 12–10. Sen jälkeen Uran tytöt eivät enää antaneet otetta kotijoukkueelle. Peli oli uskomattoman tasaista vääntöä päästä päähän. Vielä ennen viimeistä erää tilanne oli kutkuttavasti tasan 36–36, ja katsomossa oli jo pureskeltu kynnet ja sormet vereslihalle. Parissa aikaisemmassa tiukassa pelissä Uran tempo on notkahtanut ratkaisevalla hetkellä, mutta tällä kertaa kävi päinvastoin. Puolustuspeli oli parhaimmillaan juuri viimeisessä erässä, mistä kertovat Riennon kannalta tylyt lukemat 0–13. Ura nappasi voiton ja sarjapisteet Kaarinaan lukemin 36–49.

”Kiva ottelutapahtuma, joka oli hienosti nousujohteinen. Kaikille tuli onnistumisia ja uusia oivalluksia”, Ura Basketin valmentaja Mikko Granström kehui.

Tärkeänä oivalluksena hän piti suojattiensa hyvää puolustuspeliä.

”Vastustajalla oli pari tosi hyvää pelaajaa, mutta heiltä saatiin lopussa vauhti pois”, Granström hymyili.

Uran hyväntuuliset mikrotytöt pelaavat seuraavat sarjapelinsä jo viikon kuluttua 12. maaliskuuta. Pelipaikkana on jälleen Luolavuoren koulu, ja vastaan tulevat Loimaan Korikonkarit sekä Forssan Alku.