Minipojat 06 – kollit koripallotiellä

Minipojissa on tällä kaudella tarpeeksi poikia, jotta sekä 06 että 07 syntyneille on pystytty tekemään erillisiä joukkueita. Minipojat 06 harjoitusringissä on 16 pelaajaa, jotka harjoittelevat kolme kertaa viikossa päävalmentaja Tuukka Kaviston johdolla. Tuukalla ovat apuvalmentajina Tuomas Leikasto, Kari Ruohonen ja Teppo Arola.

2006 syntyneistä pojista on joukkueet sekä I että II divisioonassa; osa pojista pelaa molempia divisioonia. Lisäksi kauden aikana on pelattu ja pidetty hauskaa niin Mieleinen- kuin AND1 -turnauksessa. Turnaukset on otettu valmennuksellisesti ennemminkin yhteishengen kehittämisreissuina ja sarjassa on pelattu vähän enemmän ”valmennuksellista” peliä. Näin olen turnausmenestys on jäänyt suhteellisen vaatimattomaksi. Sarjassa I divisioonassa joukkue on keskikastia ja II divisioonassa aivan kärkeä.

Vuonna 2006 syntyneet pojat ovat tänä vuonna 11- tai 12 – vuotiaita. Olemme valmennustiimin kanssa seuranneet erityisen tarkkaan myös muita samanikäisiä joukkueita. Meidän pojat eivät ole fyysisesti tai henkilökohtaisilta koripallotaidoiltaan merkittävästi jäljessä mitään joukkuetta. 10-14 vuotiaista pojista tai tytöistä on helppoa tehdä alueen paras joukkue tai yksittäisestä pelaajasta Suomen top 5 pelaaja. Se ei kysy erityistä valmennuksellista osaamista ja taitoa. Suomi on täynnä ”lahjakkaita” lapsitähtiä. Valmennuksellista taitoa kysyy se, että 18-20 – vuotiailla pojilla / tytöillä on motivaatio huipussaan ja ”pohkeissa varaa” ottaa harjoittelussa askel aikuisuuteen. Tämän ajatusmallin vuoksi on hienoa olla mukana valmentamassa poikia kasvattajaseurassa. On kiva napsia nyt edellä olevia joukkueita 15-18 – ikäisinä yksittäin kiinni ja mennä ohituskaistalta hurjaa vauhtia ohi.

Tukka hyvin ja korvat auki Tuukan neuvoille

Pallo matkalla keskelle keksintöä (Kuva Toni Toivonen)

JoJo-Teppo

Tagged under

Yhteistyössä