Nollayseille U14-sarjan SM-hopeaa!

(9.5.2023) Ura-09 voitti viikonvaihteen lopputurnauksessa U14-sarjan SM-hopeamitalit. Finaalissa Helsingin NMKY oli parempi ja pokkasi ansaitusti kultaiset mitalit.

Puhtaalla pelillä loppuotteluun

U14-sarjan finaalit pelataan perinteisesti kahdeksan joukkueen lopputurnauksena Kisakallion Susi Training Centerissä. Ura peittosi alkulohkossaan selvin numeroin Turun NMKY:n, Äänekosken Huiman sekä BC Nokian. Näin tie mitalipeleihin oli auki.

Sunnuntain välierässä vastaan asettui Lahti Basketball. Lahtelaiset sinnittelivät mukana puoliaikaan asti, mutta kolmannella kympillä oma joukkueemme karkasi omille teilleen ja voittoon.

Loppuottelussa kohtasivat sitten turnauksen puhtaan pelin joukkueet eli Ura Basket ja Helsingin NMKY. Koko kauden ajan sarjaa dominoinut helsinkiläisryhmä ei antanut meidän joukkueemme yllättää, vaan otti omansa suvereenin esityksen jälkeen.

Palkintojenjako. Etualalla Väinö Vuorinen, joka palkittiin joukkueemme arvokkaimpana pelaajana.

Veskun kommentit

”Onhan Helsingin Namikalla valtavan laaja ja laadukas pelaajamateriaali. Kuvaavaa on, että heidän kakkosjoukkuekin sijoittui tässä turnauksessa viidenneksi”, Ura Basketin päävalmentaja Vesa Vuorinen ihasteli voittajajoukkuetta.

”Hesalaiset pelaavat tällä mestarijoukkueellaan myös vuotta vanhempien sarjaa eli tulevana viikonvaihteena siis myös täällä Kaarinassa U15-sarjan lopputurnauksessa. Noista peleistä on selvästi ammennettu oikeanlaista tilannekovuutta.”

”Hiukan jäi kuitenkin kismittämään, kun meiltä puuttui finaalista kaksi aloitusviisikon pelaajaa vammojen takia. Olisi ollut kiva nähdä, miten hyvin me olisimme parhaalla rosterilla pystyneet pistämään Namikalle kampoihin. Sinällään me olimme kyllä selvästi turnauksen toiseksi paras joukkue ja onnistuimme pelaamaan kauden parhaat pelit juuri oikeaan paikkaan”, Vesku kiitteli tyytyväisenä joukkuettaan.

SM-hopeamitalistit:

Takana: Daniel Dragsma, Juuso Pellikka, Terell Hopkins, valm. Miika Laine, Doart Ramadani, Liinus

Anderson, valm. Juha Pellikka, Väinö Vuorinen, Noah Santos

Edessä: Pauli Kallio, Joose Laine, Kimi Kalervo, Sisu Mattila, Viljo Vuorinen (huoltaja), valm. Vesa Vuorinen

Selvät jatkosuunnitelmat

”Tämä viikko nyt rankan turnauksen jälkeen tietysti huilataan, mutta sen jälkeen harjoitellaan ahkerasti juhannukseen saakka”, Vesku kertoo.

”Fysiikkapuoli meillä on jo nyt aika hyvällä mallilla, mutta siihen on kyllä satsattava kesän aikana edelleen yhä enemmän. Ja tietysti yksilötaitoja eli heittotaitoa, pallonkäsittelytaitoa, 1 vastaan 1-taitoja jne. pitää jokaisen intohimoisesti harjoitella – myös omalla ajalla ja tosi paljon, mikäli haluaa joskus päästä pelaamaan isommille areenoille”, Vesku muistuttaa.

”Kesäkuun puolivälissä on sitten ensimmäiset All Stars-leirit, ja uskon, että meiltä pääsee moni pelaaja aloittamaan sieltä Sudenpolkunsa. Juhannuksen jälkeen meillä on Kaarinassa oma Badalonan koutsien vetämä leiri ja heinä- elokuun vaihteessa vielä Naantalissa madridilaisen Chus Mateon leiri. Ja elokuun alussa alkaakin sitten valmistautuminen jo seuraavaan kauteen.”

Vahvat taustajoukot

”Ensinnäkin iso kiitos kaikille vanhemmille ja taustahenkilöille kuluneesta kaudesta! Ilman heidän valtavaa panostaan ei urheilullinen menestyksemme olisi ollut mahdollinen”, Vesku muistaa kiittää.

”Lisäksi tukenamme on ollut iso joukko yrityksiä, jotka ovat tukeneet joukkuettamme taloudellisesti kuluneella kaudella. Iso kiitos kuuluu myös heille!”

Hans Langh Oy

Topi Riivari Oy

Suomen Kaukokiito Oy     

VS Proservice Oy

Nero Lattialämmitys Oy   

Nordic Cleaning Services Oy

Bridgestone

Piikiön Grilli

Viestintätoimisto Aio Oy  

BMB Rakennuspalvelu Oy

Harju Elekter / Telesilta Oy                    

Moottorikoneistus Ojala Oy

Ura Basket ylpeänä onnittelee nollaysejä taustajoukkoineen ensimmäisestä SM-mitalista!

Yhteistyössä