Otteluennakko: HNMKY vs. Ura Basket 24.2.

Sarjan loppupuoli menossa ja nyt noin kolmen viikon sisällä pelataan kuusi peliä, joista vain kaksi kotikentällä. Keskiviikkona 24.2. on vuorossa HNMKY vieraskentällä. Tuttuun tapaan päävalmentajamme Tapan mietteitä tulevasta pelistä:
”Seuraavana vastassa HNMKY, jolle loistavan alun jälkeen hävisimme aivan käsittämättömästi loppiaispäivänä, joten nyt on revanssin paikka. Toivottavasti kaikki lataus ei purkautunut paikallispelissä vaan latauksen huuruillakin pystymme valmistautumaan hyvin myös HNMKY:n kohtaamiseen.”

Tappio yllättäen kotikentällä vahvan alun jälkeen on saanut Tapan vakavoitumaan aktiivisen HNMKY:n kohtaamista miettiessään:
”HNMKY on sarjasijoitustaan parempi joukkue, joka näyttää väkisin kampeavan itsensä putoamisviivan yläpuolelle. Tosin helpolla emme aio heitä siinä avustaa… Merkattuja pelaajia ovat tarkka takamies Tuure Takala, nelospaikan taituri Otso Laakkonen, vitospaikan pitkä Emil Räisänen sekä viime peleissä loistanut Aleksi Kantonen. Tiedossa on fyysinen ilta, sillä HNMKY on yksi sarjan parhaista puolustusjoukkueista ja heidän pelinsä ovat olleet vähämaalisia. Oman hyvän pelin pitäisi kuitenkin riittää voittoon.”

Jussi

Pelaajiston puolelta kommentointivuorossa on kokenut Kukkosen Jussi, joka kuuluu joukkueen kantaviin voimiin pelaten noin 20 min ja keskittyen vahvasti puolustukseen sekä on mm. kolmosten armoton upottaja. Useimmissa peleissä Jussi myös hankkii vastustajan avainpelaajille hyökkääjän virheitä. Näin Jussi tulevasta koitoksesta:
”Ensimmäisessä kohtaamisessa hallitsimme ensimmäisen puoliajan ottelua. Puoliajan jälkeen Namika rupesi vaihtamaan puolustuspäässä, joka jostain syystä hyydytti meidän hyökkäyksen totaalisesti. Meidän huonot heitonvalinnat johtivat Namikan helppoihin koreihin ja Namika pääsi mukaan otteluun, jonka se lopulta voitti.”

Myös tarkempi pelisuunnitelma ja keskeiset menestystekijät on Jussi löytänyt:
”Namikalla on tasainen rosteri ja useampi pelaaja on skorannut 10 pisteen keskiarvolla. 1 vs 1 -puolustaminen on jälleen kerran avainasia, jotta emme joudu turhan usein rotaatioon puolustuspäässä ja saamme pidettyä meille mieluisat match-upit. Meidän täytyy myös hallita kolmen sekunnin aluetta molemmissa päissä kenttää. Viime kohtaamisesta viisastuneina meidän on maltettava ylläpitää pallonliike hyökkäyksessä, jolloin saamme hyödynnettyä mismatch-tilanteet huomattavasti paremmin kuin viimeksi.”

Tilastojen valossa aikaisempaa ottelua peilaten se hävittiin antamalla pallo liian useasti vastustajalle: heittoprosentit kakkosten ja kolmosten osalta oli #MeidänJoukkueella paremmat, voitimme levypallot – peli olisi pitänyt olla siis voitettavissa. Hävisimme pallosta huolehtimisessa: menetyksiä tuli 9 enemmän meille ja HNMKY riisti pallon meiltä 4 kertaa useammin kuin me heiltä. Lisäksi HNMKY vei liikaa hyökkäyslevypalloja. Yhteenvedettynä HNMKY pääsi yrittämään pelitilanne heittoja 72 kertaa kun me vain 57 kertaa ja silloin huonommillakin prosenteilla nousee voittoon. Viime sunnuntain TuNMKY-pelissä pallosta pidettiin selvästi keskimääräistä paremmin huolta, itse asiassa siitä huolehdittiin parhaiten koko kauttakin ajatellen. Tämä asia saadaan kuntoon!

Peli alkaa keskiviikkona 24.2.2016 klo 18.30 Malmin palloiluhallilla ja on seurattavissa basket.fi –sivuston live-seurannan kautta!

Yhteistyössä