PuHu vastassa divarin puolivälierissä

(18.3.2024) Edustusjoukkue sai miesten 1. divari B:n runkosarjan pakettiin eilen Helsingissä. Voitto Panttereista vahvisti joukkueen kolmannen sijan sarjan B-lohkossa, ja näin ollen puolivälierissä vastaan asettuu A-lohkon kakkonen PuHu Vantaalta.

Pirteää pelaamista meiltä Panttereita vastaan

Edustusjoukkue pelasi pirteän ottelun Damion Dantzlerin luotsaamia Panttereita vastaan Herttoniemessä. Profiilipelaajansa Michael Besselinkin Saksan kakkosdivariin helmikuussa menettänyt Pantterit tarjosi vauhdikkaan vastuksen nuoren rosterinsa voimin. Lohkon kakkossijan jo aiemmin varmistanut joukkue ei kuitenkaan missään vaiheessa esittänyt suurempaa uhkaa meikäläisille, vaikka kävivätkin yhden korin päässä kolmannen jakson alussa. Lopputulos kirjattiin meille 72–84, ja ottelun parhaana palkittiin varsin tehokkaasti esiintynyt Joona Forsström (16/7/7). Lauri Hänninen oli Uran paras pistemies (17 p.). Marcus Bailey-Henry jr (16 p.) tehtaili eniten pisteitä isäntäjoukkueelle.

Aaltoileva runkosarja

Runkosarjasta suoriuduttiin olosuhteisiin nähden hyvin. Isojen miesten ikävät loukkaantumiset muuttivat kuvioita, ja tämä näkyi ilman muuta eritoten raskaan talvikauden aikana.

– A-lohko oli meille vaikea, ja joulu-tammikuu olivat muutenkin hankalia. Joulukuulle osui useita raskaita ja vaikeita pelejä. Tammikuussa löydettiin taas oma peli, mutta esiintyminen oli edelleen ailahtelevaa. Runkosarjan kokonaistulos oli 12 voittoa, 9 tappiota, ja lohkon sisällä vastaavat luvut olivat 10/4, kertoo päävalmentaja Jukka Valpola.

Viimeiseen 7 peliin saatiin 5 voittoa ja kärsittiin 2 tappiota, eli kevät oli taas parempaa pelaamista.

– Kausi on sujunut ihan kivasti. Alkukauden hyvä momentum kärsi loukkaantumisista mutta saatiin kuitenkin paketti kasaan ja varmistettiin playoff-paikka. Vaikka käytännössä ollaan siinä pisteessä, jota kohti alkukaudesta lähdettiin tavoittelemaan, tuntuu siltä, että meillä olisi ollut vielä enemmän annettavaa. Odotan innolla pudotuspelejä sekä kovia otteluita ja uskon että hyvällä pelillä me haastetaan jokainen jengi, vannoo joukkueen kapteeni Oliver Räsänen.

Puolivälierissä vastaan asettuu PuHu

Playoffin myötä alkaa coach Valpolan sanoja lainaten tavallaan uusi kausi. Monelle pelaajalle voi pelitahti ja niukat huilipäivät olla uutta. Todella lyhyt valmistautumisaika palvelee joukkueita, jotka ovat runkosarjassa olleet valmiimpia. Meillä taas ei olla voitu säästellä pelaajia lainkaan. Peli-intensiteetti ja aggressiivisuus pitää kuitenkin löytyä ja olla korkealla tasolla PuHua vastaan. Joukkuepelaamiseen luottava PuHu on meille joka tapauksessa hyvä vastustaja.

– PuHu on sarjan parhaiten valmennettu joukkue, ei ehkä parhaita tai urheilullisempia yksilöitä, mutta etenkin hyvä joukkuepuolustaminen on heidän lähtökohtansa. He luovat kollektiivin kautta etua, ja hyvin valmennettu joukkue toteuttaa konseptia hyvin. Haasteena tulee olemaan vastaaminen kovaan puolustusintensiteettiin. Toisaalta heillä ei ole ylivoimaisia sisäpelaajia tai takureita, siinä mielessä PuHu on meille aika passeli, miettii Valpola.

Sarjan pistenikkareiden ehdottomaan kärkeen kuuluva Lauri Hänninen komppaa.

– Luottavaisilla fiiliksillä lähdetään pudotuspelejä kohti. Vaikka kausi on ollut aika rikkonainen, ollaan kauden mittaan saatu hiottua joukkuepelaaminen hyvään kuntoon. Meillä on kaikki edellytykset päästä pitkälle tämän kevään pleijareissa!, uskoo Lauri.

Tervetuloa sankoin joukoin Valkeavuoren korispyhättöön seuraamaan koriskevään etenemistä! Talkoovuorossa olevien Ura Basketin B-tyttöjen arpajaisissa on luvassa hienoja palkintoja!

M1DB, puolivälierät: PuHu vs. Ura Basket

  • Energia Areena, Vantaa, ke 20.3. klo 20.15
  • Valkeavuoren liikuntahalli, Kaarina, pe 22.3. klo 18.30
  • Energia Areena, Vantaa, ti 26.3. klo 20.15 (tarvittaessa)

Kuvakollaasissa otoksia EBT-kohtaamisesta. Kuvat: Marko Hänninen.

Tagged under

Yhteistyössä