Taisteleva Ura ei saanut palkintoa

#MeidänJoukkue isännöi lauantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella Joensuun Kataja Basketia Kupittaalla. FIBA Europe cupia tällä kaudella tahkova Kataja oli pitkään pulassa meidän aktiivisen pelitavan kanssa.

Ura Basket – Kataja Basket 72-81 (25-25, 9-14, 17-18, 21-24)

Molemmat joukkueet ovat olleet viime aikoina otteluruuhkassa. Ura on pelannut edelliseen 7 päivään 3 kertaa ja Kataja vastaavan määrän 10 päivässä. Lisärasitteena Katajan tapauksessa oli keskiviikkona käyty Europe cupin ottelu Tanskassa.

Ruuhka ehkä osittain näkyi molempien otteissa alussa. Ensimmäisen kolmen minuutin aikana molemmat onnistuivat tekemään vain 3 pistettä. Tämän jälkeen tahti muuttui, sillä molemmat heittivät tämän jälkeen tarkasti kolmen pisteen viivan takaa. Peräti 9 eri pelaajaa heitti avausjaksolla onnistuneen kolkin. Hienoisessa meidän hallinnassa edennyt erä päättyi tasalukemiin 25-25 Topias Palmin pommittaessa summerin soidessa pallon pohjaan.

Toinen jakso oli melkoista pelailua puolin ja toisin. Kumpikin joukkue tuhlaili avoimia paikkoja ja toisaalta kierrätti paljon rotaatiota eikä kukaan päässyt jakson aikana kuumaksi. Meidän joukkue sortui peräti 9 menetykseen jakson aikana ja eipä ole ihme että vain 9 pistettä saatiin kasaan. Jonkinlainen ennätys oli varmaan kolme 24 sekunnin rikettä kahteen ja puoleen minuuttiin. Onneksemme Kataja ei käyttänyt tilaisuuttaan hyväksi ja voitti jakson vain viidellä pisteellä. Puoliajalle tilanteesta 34-39.

Fiifi Aidoo (10/4s) alkaa löytää taas peli-ilon

Kolmannen jakson alku oli edelleen meille erittäin vaikeaa. Kataja onnistui ottamaan parhaimmillaan jo 15 pisteen eron, mutta joukkueemme onnistui keräämään joukkonsa ja tuli takaisin peliin mukaan yleisöön menevällä pallolla. Puolustukseen löytyi aivan uutta virtaa erityisesti Fiifi Aidoon ja Stephen Croonen aktiivisella koko kentän painostuksella. Lisäksi levyrit tarttuivat hyvällä prosentilla omiin näppeihin. Ensimmäistä kertaa sitten marraskuun 8. päivän jälkeen kaksi Ura-pelaajaa otti kaksinumeroiset levyrilukemat tänään (Eldar Skamo 11/Mikael Sandberg 10). Lopulta kolmas jakso Katajalle pisteellä ja viimeiselle jaksolle odottavasta tilanteesta 51-57.

Viimeinen jakso alkoi kuten edellinen päättyi. Meidän joukkueen aktiivinen puolustus sekoitti Katajan hyökkäystä ja levypallot vaikeiden heittojen jälkeen jäivät meidän näppeihin. Hyökkäyspäässä pallo ja mies liikkui iloisesti ja vapaista paikoista rokotimme hyvällä prosentilla. Ajassa 33:47 Mikael Sandberg nosti joukkueemme pitkästä aikaa johtoon ja Kupittaalle saapunut yleisö oli haltioissaan. Joukkue pelasi hienointa ja taistelevinta korista koko kaudella. Kataja oli jatkuvasti pulassa energisen kotijoukkueen kanssa. Aktiivinen puolustus toi myös virheitä selvistä ja hyvin kyseenalaisista tilanteista ja joukkuevirheemme olikin nopeasti täynnä. Onneksi vierailija-Kataja heitti jakson yhdeksästä ensimmäisestä vapaheitosta kahdeksan ohi ja näin helpotti kovasti kiriämme. Kun kellossa oli jäljellä 3:25 siirtyi #MeidänJoukkue ottelun suurimpaan johtoon Avery Woodsonin naulatessa kolmosen pohjaan. Tilanne 72-66 ja aikalisä Kataja. Aikalisältä vierailija ja erityisesti Topias Palmi sai hirveän boostin ja reilussa minuutissa Kataja oli takaisin johdossa 72-74. Ura valmennus ei vielä tässä vaiheessa reagoinut aikalisällä. Myös seuraavat kaksi hyökkäystä rautoihin. Toisessa päässä Palmi laittoi vaparit 3/4 sisään ja Katajan johto jo viiteen pisteeseen. Tässä vaiheessa penkkimme reagoi ja otti aikalisän. Aikalisältä piirretty kuvio Kataja-käsien kautta yli ja toinen aikalisä. Pallo pelattiin aikalisän jälkeen Skamolle postiin. Ede yritti syöttää pallon kulmassa olleelle Averylle, mutta luokaton syöttö katsomoon ja ottelu käytännössä paketissa. Lopussa Palmi ja Simpson pääsivät viimeistelemään tuloksen vapaaheittoviivalta ja meidän oli tälläkin kertaa tyytyminen vastustajan onnitteluun. Lopputulos vierailijalle 72-81.

Lehdistössä kuultua

Stephen Croone: ”Tuntui hyvältä koko ottelun, ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Lopussa tuli muutama ajatuskatko ja missasimme tärkeitä heittoja. Se satutti meitä viimeisen neljän minuutin aikana, mutta kaiken kaikkiaan iso askel taas eteenpäin.”

Kristian Palotie: ”Onnittelut Katajalle. Helkkarin hyvä nippu! Valitettavasti taas anoimme 15 pisteen runin, vielä ottelun loppuun. Niin sehän sen ottelun sitten lopulta ratkaisi. Kun on tappioita alla, vaatii aika paljon rohkeutta luottaa kavereihin kriisin hetkellä. Meillä on kaksi helkkarin isoa peliä ensi viikolla ja nyt olisi syytä laittaa tämä tappioputki poikki.”

Eldar Skamo poimi season-high 11 levypalloa

Katse tulevaan

#MeidänJoukkueen kova ottelutahti jatkuu keskiviikkona, kun seuran kotipesään Littoisten monitoimitalolle saapuu vierailulle BC Nokia. Tule siis paikalle, sillä seuraava kotipeli on vasta maaliskuussa tiedossa! Perjantaina puolestaan matkustamme Uuteenkaupunkiin valmentajaa vaihtaneen Korihaiden vieraaksi. Vielä ennen All star- / maajoukkuetaukoa vierailemme Kouvolassa keskiviikkona 13. päivä.

Korisliigaa keskiviikkona Littoisten monitoimitalolla Ura Basket – BC Nokia klo 18:30. Tervetuloa!

Kuvat: Ville Vuorinen