Tärkeät sarjapisteet jaossa Lahessa

(13.12.2019) Lauantaina Lahdessa pelataan isoista pisteistä, kun kaksi viidessä voitossa olevaa joukkuetta iskevät yhteen. Isäntä, sarjanousija Lahti Basketball, on meidän tavoin joutunut vahvistusostoksille viime viikkoina.

Kaukaa vaarallinen Lahti Basketball

Lauantain ottelun isäntä LaBa sai meidän tavoin poikki tappioputkensa edellisessä Korisliiga-ottelussa. Korihait kaatuivat kotonaan lahtelaisryhmälle selvin lukemin 66-87. Ottelun pistekunkkuna 33 pisteellä toimi Lahdelta Jerry Evans jr., joka sittemmin on jo siirtynyt Israelin liigaan pelaamaan. Alkukaudesta ilmavia otteita esittänyt Desmond Hubert myös on poistunut LaBan kokoonpanosta sitten edellisen keskinäisen kohtaamisemme.

Lahden peliä pyörittää ansiokkaasti Tuomas Hirvonen (13,2p/5,4s) joka kuuluu liigan ehdottomaan takamieseliittiin. Suomalaisista pelaajista vähintään yhtä tärkeä on Vesa Mäkäläinen (12,1p/5,1l), jonka kokemus tuo joukkueen tekemiseen varmuutta.

Ulkomaalaisvahvistuksista Devante Wallace (14,7p) ja Courtney Stockard (17,4p/6,3l) ovat vanhoja tuttuja meille. Kumpikin ottaa reilut 12 pelitilanneheittoa ottelua kohti ja upottaa hyvällä prosentilla kaukoheittoja paikan tullen. Lahti Basketball heittää eniten kolmen pisteen heittoja Korisliigassa, keskimäärin 32 kpl/peli.

Trey Niemellä on taas suurempi vastuu korinteossa

Meidän Ura Basket eGameStars lauantaina

Viikon tauko peleistä on tehnyt varmasti hyvää Kristian Palotien luotsaamalle Ura Basket eGameStarsille. Uudet miehet Jay Wisseh ja Darious Moten ovat saaneet paremmin tutustua joukkueeseen ja pelikuvioihin, joten pikkuhiljaa herroilta voi alkaa odottaa enemmän kentällä.

Perjantaina joukkueeseen tuli lisää muutoksia, kun alkukaudesta joukkueen pistekärkenä toiminut Stephaun Branch vapautettiin tehtävistä. Belgiaan siirtyvä Branch jättää ison aukon pistetehtailuun, mutta toisaalta vapauttaa palloa myös muiden käyttöön huomattavasti aiempaa enemmän. Nyt on uusien miehien paikka astua isompaan rooliin.

Korisliigaa Lahdesta lauantaina 14.12. klo 17:00, Lahti Basketball-Ura Basket eGameStars. Ottelu nähtävissä tutusti Elisa Viihde Sportilta.

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä