Ura Boys sarjan kakkosena joulutauolle!

Ennen kuin tuomaripari Mikkonen-Lehtinen laittoi syyskauden viimeisen ottelun käyntiin, oli molempien joukkueiden leireistä havaittavissa vähintäänkin sähköinen tunnelma – olihan edellinen kohtaaminen vasta alle viikko sitten ja silloin voittajaksi julistettiin mielenkiintoisten vaiheiden jälkeen kotijoukkue Boys.
Selvää siis oli, että RaiPS tulisi kotisalissaan päälle vielä kovempaa kuin viimeksi ja samanlaisiin löysäilyihin ei olisi enää tällä kertaa varaa.

#MeidänJoukkueen kärsiessä loukkaantumishuolista, tuli Raisio-ottelu parempaan kuin hyvään saumaan Matias Suomelle hakea hieman tuntumaa sunnuntain Korikouvot-ottelua ajatellen.
Ja vielä kun Boysin kokoonpanosta joutui olemaan pois saman perheen esikoinen Markus, oli apu enemmän kuin paikallaan.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita alusta lähtien

Pelin vanhettua noin puolisen minuuttia, saatiin heti osoitus siitä, että illan isäntä ei ole ainakaan kohtelias. Suomen päästyä läpiajoon, häneltä otettiin vauhti pois eu-virheen arvoisesti.
Eikä mennyt aikaakaan, kun oli raisiolaisilla myös joukkuevirheet täynnä. Tässä kohtaa myös mainitakoot, että tuomarilinja pysyi jopa yllättävän hyvänä läpi ottelun.

Muuten avauserä meni aikalailla toivotunlaisesti, kun etukäteen vastustajalta innokkaiksi kaukoheittäjiksi tiedetyt pelaajat onnistuivat vain kerran mieheen kaaren takaa.
Boysilta kovinta vauhtia piti heti alkuun Suomi, joka myös onnistui sytyttämään muun joukkueen hyvällä energiallaan. Runsaslukuinen erä vieraille 23 – 31.

Toinen erä ensimmäisen jatkoa

Jos ensimmäisen erän hyökkäys oli Boysilta hyvää – oli se toisessa erässä vähintäänkin yhtä hyvää.
Vaihtoruletin pyöriessä ja jokaisen pelaajan onnistuessa vuorollaan, voidaan jopa sanoa että parhaimmillaan nähtiin Kerttulan liikuntahallissa kauden parasta Ura Boysia.
Lähes kaikissa hyökkäyksissä onnistuttiin pelaamaan etukäteen sovittu kuvio ja kun korin alta ei löytynyt vapaana Sällylää, rankaisi kaaren takaa etunenässä Virtanen ja Raivonen.
Kotijoukkueelta edelleen vaikea pysäytettävä oli vahvat kaarinalaisen koripalloilun juuret omaava Tähtinen, joka tehtaili lähes puolet joukkueensa ensimmäisen puoliskon pisteistä.
Pukukoppiin siirryttiin tilanteessa 41 – 58.

Synkkä kolmas erä

Jos joku joukkue onnistuu sössimään ”turvallisen” 17 pisteen etumatkan, niin se on #MeidänKakkosjoukkue. Ja vielä kaksi kertaa viikon sisään samaa joukkuetta vastaan.
Siihen nähden tämä on jopa melko koomista, kun ottaa huomioon että koko puoliajalla pukukopissa oltu aika käytettiin siitä puhumiseen, ettei anneta johdon valua käsistä.

Raisio iski siis päälle kuin tuhat myskihärkää ja kiskoi Raunion johdolla kuusi onnistunutta kolmosta erään.
Ja aivan kuin tämä ei olisi riittänyt, päätti edellä mainittu Tähtinen juosta jenkkifutis tyyliin pää edellä Suomea päin, pysäyttääkseen puolinopean hyökkäyksen. Tästä seuraavat minuutit kuluivat pelaajien huutaessa vuorotellen tuomareille ja toisilleen ja katsomossa Petri Mäkitalollakin oli tilanteeseen liittyen kerrottavaa. Lopullinen tuomio oli eu-virhe, eikä kukaan kuollut.
Vieraille tuli kuitenkin peppu kipeäksi, kun erän lukemat isännille 28 – 20 ja eroa enää 9 pistettä.

Vaikeuksien kautta voittoon

Kun kelkka oli jo kerran kääntynyt, oli sen kääntäminen tälläkin kertaa yllättävän vaikeaa.
Kerta toisensa jälkeen jäi joku raisiolainen liian vapaaksi, kun puolustuksen kaikki paine tuntui hetkittäin kohdistuvan vain kolmen pisteen heittojen kitkemiseen.

Eikä siihen loppujen lopuksi paljon seitsemää minuuttia kauempaa tarvittu, kun ensin 17 pisteestä 9 pisteeseen kutistunut ero, oli vain 2 pistettä.
Silloin saatiin kuitenkin vielä viimeiset höyryt ulos Boysin koneesta ja yhtäkkiä alkoi taas näyttämään itsestään selvältä että voitto tästä napataan, kun Hautaviita nykäisi kaaren takaa omat taas viiden pisteen johtoon.
Luonnollisesti tämän jälkeen piti vielä kerran hölkätä takaisin puolustukseen, vain todetakseen että raisiolaiset juoksivat ilmaisen layupin sisään nenän edessä.
Mutta tämän jälkeen maltti oli valttia ja häviämään ei suostuttu – loppulukemat 87 – 97.

PIsteet: Silenius 2, Virtanen 6, Raivonen 15, Suomi 27, Hautaviita 11, Savonvirta 13, Sällylä 21, Juuti 2

Koska kyseessä oli syyskauden viimeinen ottelu, pelaajahaastattelun sijaan on aika puolivälin krouvin analyysille;
Moni ei olisi varmaan uskonut kauden alussa, että melko kapealla vakio rosterilla vääntävä Ura Boys olisi sarjan puolivälissä 2. sijalla mm. nimivahvan KY-Sportin ja vahvan, sekä kokeneen BC Sisun edellä.
Alkukauden vierastappio Pyrintöä vastaan oli etukäteen jo tiedossa, kun Pyynikillä ei vaan voi voittaa. Mutta vain kymmenen pisteen kumarrus Konkurssi Bisonsia vastaan taas oli positiivinen yllätys kaikille, varsinkin kun esitykset kentällä jäi kuitenkin melko keskinkertaisiksi. Jälkikäteen on tosin huomattu, että Bisons saattaa jopa olla voitettavissa oleva joukkue.
Muutamasta ottelusta suurin kiitos lähtee #MeidänJoukkueen suuntaan, kun mm. Sällylä, Jarhio ja Suomi ovat häärineet voittojen takuumiehinä.
Todettava on kuitenkin, että kun joukkueen runko pysyy vuodesta toiseen samana ja pojista kasvaa pikkuhiljaa (fyysisesti) miehiä, ei joukkueen menestys ja kehityskäyrä ole varmaan kovin suuri yllätys kenellekään.

Ura Boys toivottaa koko seuralle ja erityisesti omille uskollisille faneilleen rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta.

Tammikuussa nähdään taas Monnarilla 8.1. klo. 14:00, kun vastaan astelee Pyrinnön juniorit.