Viimeinen vieraspeli Vilppaan vieraana

(5.3.2021) Runkosarjan loppu lähestyy ja samalla #MeidänJoukkueen kausi on päättymässä. Perjantaina luvassa on kauden viimeinen vieraspeli ja se on sopivasti derby Vilpasta vastaan. Molemmilla joukkueilla on epävarmuuksia kokoonpanoissa ja toiselta puuttuu jopa päävalmentaja.

Jere Anttila debytoi päävalmentajana Vilppaalla

Perjantain ottelun erikoisuus liittyy pelaajien sijaan Vilppaan penkinpäähän. Päävalmentaja Sami Toiviainen on poissa runkosarjan lopusta karanteenin takia ja näin päävastuun joukkueesta on ottanut pariksi viikoksi apuvalmentaja Jere Anttila, joka debytoi päävalmentajana liigatasolla Ura Basketia vastaan.

Vilpas on varmistanut kotiedun puolivälieriin ja omaa vielä mahdollisuuden jopa runkosarjan 3. sijaan. Odotettavissa on siis että joukkue on perjantaina nälkäinen ja todella motivoitunut playoffsien kynnyksellä. Vilppaalla on omat huolensa kokoonpanossa, kun joukkueen ehdoton tehokunkku Jeremiah Wood (15p/8,1l/4,8s) on epävarma perjantain pelistä. Wood on joukkueensa ykkönen kaikissa päätilastokategorioissa. Jos Wood ei pelaa, löytyy korvaaja Perniöstä. Saquian Jamison on pelannut viisi ottelua liigaa tällä kaudella, melko vaatimattomilla tilastoilla, mutta divari-B:ssä mies on tehnyt koko kauden tuhojaan 19,6 pisteen ja peräti 20,9 levypallon keskiarvoilla.

Vilppaan kokoonpanossa myös kovat heittäjät Mikko Koivisto (13,1p) ja Aatu Kivimäki (8,6p/3,4s) ovat epävarmoja pelaamisen suhteen. Myös Juho Nenonen (8,6p/3,8l) on poissa perjantaina. Mutta ei Salossa pelaajat niin vain lopu.

Uransa viimeistä kautta pelaava Teemu Rannikko (7,8p/5s) on pelannut kaudella vasta viisi ottelua, mutta hänen arvoaan se ei vähennä ollenkaan. Rannikolta löytyy kokemusta liigatasolta yli 400 ottelun verran ja lisäksi kansainvälisiltä kentiltä yli 500. Tähän kun vielä ynnätään 149 maaottelua on kasassa sellainen kasa kokemusta, jollaista ei Suomen maasta monelta löydy. On erittäin hienoa vielä kerran päästä pelaamaan lajilegendaa vastaan!

Nenosen poissa ollessa vastuuta on luvassa myös Ura Basket-kasvatti Riku Laineelle (5,5p/2,7l), joka onnistui hienosti viime ottelussa Seagullsia vastaan. Juonikkaan Rikun kanssa saa aina olla tarkkana.

Teemu Sulonen

Meidän Joukkue viimeiseen vierasmatsiin

Meidän Joukkueen hankala kausi lähestyy loppuaan ja luvassa on siis viimeinen vieraspeli. Kahden ottelun voittoputkessa ja ilman paineita menestyksestä on otteluun melko helppo lähteä haastamaan. Kaikki paineet menestyksestä ovat isännillä. Valitettavasti myös meidän kokoonpanossa on epävarmuuksia ottelun alla.

Kapteeni Matti Nuutinen (13,6p/6,3l) oli poissa Korihait-voitosta ja on myös epävarma perjantain otteluun. Myös Joona Tuomalan (4,4p) edellisessä ottelussa saama pieni vamma ratkaisee hänen osallistumisen peliin vasta iltapäivällä.

Edellisen ottelun lopussa nähty kokoonpano sen sijaan pelaa perjantaina. Erinomaisesti kapteenina Korihait-pelissä esiintynyt Teemu Sulonen (9,5p/2,1s) on viime peleissä löytänyt vireen takaisin ja hänen pelaamistaan on ollut ilo seurata. Ville Hänninen (5,1p/3,1s) on myös ollut tärkeä palanen voitto-otteluissa hankalamman tammikuun jälkeen. Trey Niemelle (8,5p/4,4s) on jälleen luvassa pelinrakentajan roolia ja nuori mies on ottanut isoja harppauksia pointtina kauden aikana. Myös 1998-syntyneiden vuosikertaa edustava Joona Airenne (3,6p/2,3l) on viimein tämän vuoden puolella löytänyt roolinsa joukkueesta ja peli-ilo on myös hänen otteissaan loistanut viime aikoina.

Vahvistusrintamalla Kevaughn Allen (12,3p/3,3l/2,3s) on löytänyt viimein rentouden tekemiseen ja on viime peleissä onnistunut erinomaisesti. Emmitt Holt (9,2p/6,4l) puolestaan on napannut itselleen joukkueen parhaan levymiehen tittelin. Emmitt on monessa ottelussa toiminut tärkeänä piristysruiskeena, mutta puolustuspäässä mies on liian usein joutunut nopeasti virhevaikeuksiin. Joukkueen luotettavin pelaaja on koko kauden ollut Kevin Bracy-Davis (21,5p/6,1l/2,6s), joka takoo varmat tilastot pelistä toiseen.

Vilpasta vastaan ei ikinä tule helppoa peliä ja eikä sitä myöskään tänään ole odotettavissa. Ottelua voi tutusti seurata vain Ruutu plus-palvelun kautta. Pallo ilmaan klo 18:30!

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä