Voitto kotiavauksessa Oulua vastaan

(7.10.2017) #MeidänJoukkue näytti kauden ensimmäisessä kotiottelussa laajaa osaamista.

7.10.2017 Miesten I-div. Ura Basket – Oulun NMKY 89 – 72 (23 – 16, 18 – 23, 20 – 16, 28 – 17)

Ensimmäinen erä lähti sähäkästi käyntiin 7-0 runilla, jonka jälkeen oululaiset saivat myös palloa koriin. Jalka ei kuitenkaan noussut kaasulta ja tilanteessa 12 – 4 oli vastustaja pakotettu ottamaan aikalisän. Meikäläiset juoksivat laajalla rintamalla tiheällä vaihtoruletilla, jotta kentällä oli aina tuoreita jalkoja ylläpitämässä tempoa. Jokainen pelaaja oli valmiina haastamaan kohti koria ja onnistumisia nähtiin usealta pelaajalta. Ensimmäinen ja toinen erä mentiin kuitenkin tasatahtiin ja pitkälle tauolle lähdettiin lukemista 41 – 39.

Uusi vaihde silmään

Kolmannen erän alussa nähtiin erittäin kovaa sykettä kotijoukkueelta, joka näkyi useana hyökkäyslevypallona. Tekemisen intensiteettiä nostettiin molemmissa päissä kenttää. Oululaiset vastasivat kuitenkin aina hyvillä suorituksilla ja pitivät pelin tiukkana. Vastustajalta erityisesti ulkomaalaisvahvistukset Micah Dunhour (21/14) ja Jack Pasquini (19/8) pitivät joukkueensa mukana pelissä tarkoilla heitoilla läheltä ja kaukaa. Kolmas erä päättyi tilanteeseen 61 – 55.

Neljännessä erässä nähtiin isoja ailahteluja molemmilta joukkueilta, kun ensin Oulun NMKY repäisi 4-13 runin ja nousivat johtoon 65 – 68. Ura Basketin päävalmentaja Kristian Palotie otti aikalisän ja kokosi joukkueensa yhteen. Ryhtiliike toi tulosta ja meikäläiset saivat uutta puhtia. Harmillisesti hetkeä myöhemmin vastustajien johtopelaaja Dunhour loukkaantui ja joutui siirtymään vaihtopenkin puolelle. Tämä epäonni vei pohjan oululaisten pelistä ja kotijoukkue sai viimeinkin juostua täydellä vauhdilla liudan onnistumisia. Ottelun parhaana pelaajana palkittu Brian Moultrie (28/14) oli lopussa tehokkaana iskien 14 pistettä päätösneljänneksellä korin läheltä ja vapaaheittoviivalta. Kotijoukkue pääsi viimeistelemään loppulukemiksi 89 – 72.

Kotijoukkueelta hyviä otteita esittivät myös Pyry Rainamaa (15/10) sekä Kaarinan kotisaliin comebackin tehnyt Riku Laine (10/10), joka pääsi vahvistamaan kasvattajaseuraansa tähän otteluun.

Tilastojen kertomaa

Ura voitti levypallot 51 – 39

Ura pääsi useammin vapaaheittoviivalle, heitot Ura 31 kpl, Oulu 15 kpl

Kummaltakaan joukkueelta kukaan ei pelannut yli 30 minuuttia, joten pelaajarunkoa peluutettiin laajasti