Voittokantaan kaatamalla Kataja

(6.12.2019) Meidän Ura Basket eGameStars tarjoili itsenäisyyspäivän kunniaksi kotiyleisölle voittavaa koripalloa, kun pitkässä vierasputkessa matkaava Kataja Basket kaatui lupaavalla esityksellä. Viikolla saapuneet Jaytornah Wisseh ja Darious Moten toivat joukkueeseen aivan uutta virtaa etenkin puolustuspäähän.

Ura Basket eGameStars-Kataja Basket 85-73 (17-13, 27-16, 14-24, 27-20)

Darious Moten (8/5/3) osoitti olevansa oiva pelimies, vaikka mies oli saapunut maahan vajaat 30 tuntia aikasemmin.

Ottelun alku oli heti meiltä hyvä, kun Dustin Thomasin ja Stephaun Branchin johdolla puolustuspäässä korjattiin vapaat pallot pois ja hyökkäyksessä korin alla oltiin vastustajaa vahvempia. 5 minuutin pelin jälkeen taululla lukemat 12-4 ja Turkulaislähtöinen Kataja Basketin päävalmentaja Juha Sten oli pakotettu aikalisään. Sujuvan hyökkäyksen lisäksi puolustukseen löydetty uusi vaihde miellytti vaativaa kotiyleisöä. Jakson toisella puoliskolla Kataja sai puolustustaan tiivistettyä ja meidän vapaat kolmen pisteet heitot eivät uponneet sukan läpi. Ensimmäinen jakso 17-13 meille.

Toinen jakso alkoi taas hyvin. Trey Niemi (9p/5s) upotti kylmäpäisen kolkin ja puolustuksessa laitettiin jälleen ovet säppiin. Jakson edetessä erityisesti Steph teki kovia koreja ja ero kasvoi jakson mittaan. Uudet vahvistukset Jay ja Darious toivat koko joukkueeseen uutta virtaa ja heidän puolustusasenne ihastutti. Vaikka pisteillä kumpikaan ei juhlinut niin heidän potentiaali on selvästi nähtävissä. Puoliajalle tilanteesta 44-29.

Stephaun Branch (26/10/6/3r) oli jälleen hurjalla pelipäällä

Kolmannella jaksolla #MeidänJoukkue oli hieman kylläinen ja Kataja Basket pääsi juoksemaan kenttää Juha Stenin toiveiden mukaan. Jakson alussa ollut 18 pisteen ero kaventui kaventumistaan ja jakso lopulta vierailijalle 10 pisteellä ja ero ennen viimeistä jaksoa viidessä pisteessä.

Neljännen jakson alussa molemmat joukkueet hieman hakivat asetelmia loppuotteluun ja jakson avauskoria saatiin odottaa toista minuuttia. Meidän onneksi jakson ensimmäisen korin teki meidän parhaana palkittu Marius van Andringa (18p) tärkeällä kolmen pisteen korilla ja lukko oli saatu avattua. Hieman ennen jakson puoliväliä otimme 10-0 runin jolla ero saatiin nostettua taas 16 pisteeseen ja ottelun ratkaisu alkoi olla ilmassa. Lopullinen niitti ottelulle taisi olla Dariousin onnistunut kolmonen hieman yli kolme minuuttia ennen loppua. Lopussa Kataja vielä sai nopeilla ratkaisuilla onnistumisia, mutta loistavan ottelun pelintekovastuusta vapautettuna pelattu Steph laittoi tarvittavat pisteet taululle ja näin saimme viiden ottelun tappioputken poikki.

Ottelutilastot: basket.fi

Viikon päästä tärkeä ottelu vieraissa

Ensi viikon lauantaina, 14. päivä, Meidän Ura Basket eGameStars matkustaa Suomen Chicagoon, Lahteen, jossa meitä isännöi sarjanousija Lahti Basketball, joka on sarjataulukossa meidän takana yhden voiton vähemmän ottaneena. Jaossa siis todella tärkeät sarjapisteet.

Seuraavan kerran #MeidänJoukkue pelaa kotona maanantaina 16.12. kun #korismaanantai-ottelussa vastaan tulee KTP-Basket. Ottelu on myös #UraPerhe-peli. Kaikki juniorijoukkueet on kutsuttuna paikalle. Tule siis mukaan viettämään pikkujouluja #MeidänJoukkueen kanssa!

Ura Basket eGameStars – KTP-Basket maanantaina 16.12. klo 18:30

Liput: lippu.fi

Kuvat: Pekka Tenhonen