Vuosi käyntiin vierailulla Helsinkiin

(2.1.2020) Vuosi käynnistyy samalla tavalla kuin kuluva kausikin käynnistyi, vierailulla kenties vaikeimpaan paikkaan, Helsingin kisahalliin. Legendaarinen kisahalli jo itsessään saa hieman ylimääräistä jännistystä aikaiseksi ja kun yhtälöön lisätään sarjakärki ja suurin ennakkosuosikki voittamaan koko liigan niin ratkaisu yhtälön selvittämiseksi on todella vaikea. Uudistunut Meidän Joukkue ottaa silti haasteen mielellään vastaan.

Marius vs. Antti Kanervo. Sarjan parhaat suomalaiset korintekijät

Isäntä Helsinki Seagulls

Kovin satsauksin kauteen lähtenyt Seagulls on ottanut ennakoidun paikkansa runkosarjan kärjestä, kun helsinkiläiset ovat pelanneet 23 ottelua. Vakuuttava voittosaldo 20/3 on mahdollista, kun käytettävissä on laaja rotaatio huippupelaajia. Tällöin yhden miehen puuttuminen ei juurikaan haittaa. Lokkiparvi on täynnä suomalaisille korisfaneille tuttuja pelimiehiä, kun kentälle on heittää Susijengi-kapteeni Shawn Huffin (10,6p/4,8l), eniten maaotteluja pelanneen Tuukka Kotin (8,2p/6l) tai Timo Heinosen (8,9p/3,6l) ja Antti Kanervon (14,7p/2,7s) kaltaisia pelimiehiä. Lisäksi suomalaisosastolta löytyy myös lahjakkaat nuoret miehet Sakari Laakso ja Ricky Waxlax, jotka paikan tullen ovat valmiina näyttämään arvonsa liigan kärkijoukkueessa.

Suomalaisten lisäksi ulkomaalaiskvartetti on sarjan huipputasoa. Takakentällä peliä vauhdittaa kaksikko Richard Williams (11,2p/3,6l/6,2s) sekä Trae Bell Haynes (12,6p/3,9l/4,8s). Herrojen jakamat 11 syöttöä peliä kohden kertoo paljon heidän arvostaan. Williams aloittaa aina pelit ja Bell-Haynes tuo penkiltä vielä lisää virtaa. Laituri Elijah Stewart (17,7p/4,9l/1,5s) valittiin vastikään joulukuun pelaajaksi ja onkin kenties koko sarjan kovin pelimies. Stewartin heittoprosentit, vaparit 85%, kakkoset 66% ja kolkit 40%, kertovat hänen vaarallisuudestaan joka puolella kenttää. Seagullsin neljäs vahvistus sentteri Kazembe Abif (10,3p/4,6l) puolestaan tulee penkiltä Kotin tilalle ja yleensä pääsee temmeltämään tehokkaasti vastustajan väsyneitä avainmiehiä vastaan.

Miikalla riittää jälleen hommia mm. Susijengi-legenda Tuukka Kottia vastaan

Meidän Ura Basket eGameStars uuteen vuoteen

Joulukuussa ison muutoksen läpi käynyt Meidän Joukkue lähtee vuoteen 2020 vahvasti positiivisessa suunnassa. Uudet hankinnat ovat osuneet nappiin ja joukkuehenki on kasvanut roimasti viimeisen parin viikon aikana. Erityisesti kotiotteluissa henki on näkynyt, kun joukkueena on taisteltu kolme kovaa päänahkaa putkeen. Nyt hyvä kotivire pitäisi saada päälle myös vierasotteiluissa. Haaste perjantaina on kovin mahdollinen kun kaikki kotiottelunsa voittanut Seagulls isännöi meitä.

Marius van Andringa (13,2 pistettä/peli) pelaa tällä hetkellä juuri sillä tasolla jota häneltä odotetaan joka pelissä. Muista suomalaisista mm. Trey Niemi (9,8p) ja Ville Hänninen (3,9p) pelaavat myös ihan hyvin vaikkei kummankaan heitto ole pudonnut parhaalla mahdollisella tavalla. Miikka Luosmaa (4,3p/4l) myös antaa aina hyvät minuutit vaikkei tilastoissa aina näykään.

Vahvistuksista Dustin Thomas on parantanut jatkuvasti. Kauden avauksessa Thomas jäi lokkien jalkoihin joten perjantaina tulee hyvä paikka näyttää helsinkiläisryhmälle että mistä sarjan levyrikunkku on tehty. Tre’Shaun Fletcher (14,5p/4l) puolestaan on pelannut vasta kaksi ottelua Ura eGameStarsin paidassa, mutta on ehtinyt ihastuttaa Ura-perhettä niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Miehen potentiaalista emme ole nähneet lähellekään kaikkea vielä. Joulukuun alussa saapuneet kokeneet pelimiehet Jaytornah Wisseh (12,3p/5,8s) sekä Darious Moten (14,5p/7,7l) ovat olleet elintärkeitä joukkueellemme saapumisensa jälkeen.

Korisliigaa Helsingistä perjantaina 3.1.2020 klo 18:30, Helsinki Seagulls vs. Ura Basket eGameStars. Ottelu tutusti Elisa Viihde Sportilta.

Ja Helsinkiin ajaa myös melkoisen nopeasti Kaarinasta joten tervetuloa meidän mukaan!

Kuvat: Hannu Tuominen

Yhteistyössä